skip to Main Content
Zaba uvela biometrijsku autentifikaciju prilikom plaćanja na internetu
Zaba-uvela-biometrijsku-autentifikaciju-prilikom-placanja-na-internetu

Kao uvod u sezonu blagdanske kupovine koja počinje s Crnim petkom 27. studenoga, Zagrebačka banka omogućila je svojim klijentima da plaćanja na internetu mogu obavljati još brže i sigurnije. Kako bi im dodatno olakšala korištenje kartica na internetu, uz najvišu razinu sigurnosti, Zagrebačka banka uvela je plaćanje metodom 3D Secure biometrije.
Metoda tzv. biometrijske autentifikacije je globalni standard sigurnosti koji klijentu omogućuje pouzdano prepoznavanje, odnosno autentifikaciju kao krajnjeg korisnika kartice. Temelji se na povezivanju dvaju neovisnih elementa prepoznavanja; prvi element je biometrijsko prepoznavanje nekog obilježja, na primjer prepoznavanje otiska prsta ili lica, a drugi element je mobilni uređaj s instaliranim m-tokenom na kojem je aktivirana mogućnost biometrijske autentifikacije. Usluga korištenja m-tokena kao i aktivacija biometrijske autentifikacije je besplatna.
Uvođenjem ove funkcionalnosti smanjuje se vjerojatnost zloupotrebe kartica, a klijenti prilikom plaćanja na internetu više neće morati prepisivati kodove s tokena na web stranicu i obrnuto.

Vezani članci

Back To Top
×Close search
Search