skip to Main Content
ZDF planira više Ultra HD i HDR sadržaja

U budućnosti, ZDF želi svoje vidljive Ultra HD i HDR prezentacije predstaviti u medijskoj biblioteci vidljiviji i već razvija daljnji 4K sadržaj.

“Planiramo integrirati UHD / HDR sadržaj u ZDFmediathek na HbbTV tijekom godine i olakšati pronalazak”, rekla je glasnogovornica ZDF-a Barbara Matiaske na pitanje DVD-a AREA.

Trenutno su ZDF-ove Ultra HD i HDR produkcije dostupne samo na Ultra HD televizorima sa HbbTV. Ne postoji opcija preuzimanja za reprodukciju na drugim uređajima. Prema ZDF-u, to nije moguće zbog pravne situacije trenutnog sadržaja.

Većina Ultra HD televizora takođe podržava HbbTV. Ali prelazak na HLG-HDR način rada ne funkcionira uvijek, posebno kod starijih televizora. Prema ZDF-u, to je zbog činjenice da je HDR format HLG samo opcionalno bio uključen u verziju 2.0.2 HbbTV.

Nedavno, na prijelazu godine, ZDF je objavio nove božićne epizode serije “Das Traumschiff” i prethodno 12. seriju serije “Die Bergretter” u ZDFmediathek u Ultra HD i HDR.

Prema ZDF-u, više Ultra HD i HDR sadržaja je već u pripremi. Konkretni naslovi još nisu imenovani jer su datumi emitiranja do sada samo grubo planirani.

Vezani članci

NOVI KANALI U TOTAL TV PONUDI!

NOVI KANALI U TOTAL TV PONUDI!

Od 7. listopada Total TV paketi su bogatiji su za 4 nova kanala. Lifestyle i kulinarske emisije, reality program i...

Slovenija predlaže evropski Netflix

Slovenija predlaže evropski Netflix

Slovenija, koja trenutno predsjedava Evropskim vijećem, predložila je članicama EU da razmotre „evropski digitalni i tehnološki suverenitet“ stvaranjem evropske internetske...

Back To Top
×Close search
Search