skip to Main Content
Dogovor o satelitima M7 i Barrandov
Dogovor-o-satelitima-m7-i-barrandov

M7 grupa u vlasništvu Canala+ sklopila je dugoročni ugovor sa češkom TV-om Barrandov za Astru 23.5 satelitska distribucija TV Barrandov, Kino Barrandov i Barrandov Krimi.

Kanali TV Barrandov se sada emituju preko M7 platforme u Astri 100.5 Istok sa namjenskim EPG pozicijama u liniji češkog i slovačkog pay-TV operatera Skylink iz M7 grupe. M7 Platform Services pruža kompletno rješenje za satelitsku distribuciju, omogućavajući TV Barrandovu da isporučuje kanale trećim operaterima u Češkoj Republici.Komentirajući razvoj , Bill Wijdeveld, potpredsjednik usluga platformskog sadržaja u M7 Grupi, rekao je: „Veoma smo zadovoljni ovim sporazumom sa TV Barrandov, dodatno jačajući poziciju M7 kao preferiranog partnera za satelitsku distribuciju u regionu CIE i za lokalne i za međunarodne emitere. Zahvaljujemo TV Barrandov na ukazanom povjerenju i radujemo se plodnoj saradnji.”

TV Barrandov trenutni ugovor o satelitskom kapacitetu je sa češkom nacionalnom kompanijom za prijenos CRa, koja je dala u podzakup kapaciteta sa Towercoma, a prestaje krajem ovog mjeseca.

M7 Grupa je također nedavno zaključila ugovore sa slovačkim javnim emiterom RTVS i lifestyle kanalom TV8.

Vezani članci

Match4 počinje sutra

Match4 počinje sutra

Najnoviji mađarski sportski kanal, MATCH4, počeće sa emitovanjem 5. avgusta. Televizija network4 grupe bit će dostupna od samog početka u...

Digi SK lansira novi Platinum paket

Digi SK lansira novi Platinum paket

Novi programi stižu gledaocima satelitske i kablovske platforme DIGI Slovakia. Operater u ponudu uključuje novi paket Platinum programa koji će...

Back To Top
×Close search
Search