BHRT od sutra obustavlja pružanje usluga FTV-u

Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine je donio odluku da od srijede, 8. maja, od 06 sati privremeno uskrati pružanje usluga Radio televiziji Federacije BiH.
– Mjere se uvode zbog neizmirenih dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po osnovu ispostavljenih faktura za pružene usluge počev od mjeseca decembra 2023. godine do 6. maja 2024. godine, a što je dovelo do otežanog poslovanja BHRT-a.
Dugovanja RTVFBiH prema BHRT-u po ovom osnovu na dan 6. maj iznose 1.590.971,69 KM. Istovremeno dug BHRT-a prema RTVFBiH na isti dan je 364.511,50KM – saopćili su.
Kako pojašnjavaju, ova odluka se odnosi na sve usluge izuzev pružanja usluga za produkciju Dnevnika i vijesti Radija i Televizije i usluga preuzimanja pošte za RTVFBiH za čiju dalju distribuciju u zgradi RTV Doma u Sarajevu će biti odgovorna Radio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine.
– Svjesni smo težine i ozbiljnosti ove odluke, ali u interesu svih zaposlenih i funkcioniranja BHRT-a, a zbog nemogućnosti dogovora sa menadžmentom RTVFBiH, bili smo prinuđeni donijeti odluku jer prethodni pozivi za izmirenje obaveza nisu imali efekta  – pojašnjavaju iz BHRT-a.
U slučaju izmirenja obaveza, dodaju, privremene mjere će se staviti van snage.
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top