BiH: U narednim danima potpisivanje sporazuma o raspodjeli sredstava sa računa EPBiH

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto je održao sastanak s direktorima BHRT-a i RTV FBiH Belminom Karamehmedovićem i Džemalom Šabićem kako bi pronašli rješenje za raspodjelu sredstava prikupljenih od RTV takse.

U prostorijama Ministarstva je danas održan radni sastanak s ciljem prevazilaženja situacije u kojoj se posljednjih 15 godina nalaze javni emiteri.

Kako je istakao ministar Forto, u narednim danima bit će potpisan sporazum kojim će biti riješeno pitanje raspodjele prikupljenih sredstava sa računa Elektroprivrede BiH, sve kako bi bile isplaćene plaće radnicima u obje medijske kuće.

Iz Ministarstva tvrde da su direktori podržali napore Forte i dali saglasnost za potpisivanje navedenog sporazuma, čime bi se spriječilo daljnje nanošenje štete ovim kompanijama. Međutim, nije rečeno da li su postigli dogovor o tome kako će novac biti raspodijeljen, a što je i ključni problem, s obzirom na to da postoji volja za postizanjem dogovora, ali ne i slaganje oko načina raspodjele.

“Na putu smo da pronađemo opciju da se sredstva od RTV takse saračuna Elektroprivrede BiH rasporede, pa makar i privremeno. Što se tiče BHRT-a, dat ćemo sve od sebe da budemo dio rješenja, a ne dio problema“, kazao je direktor Karamehmedović.

Direktor Šabić se zahvalio svim stranama na uloženim naporima, a posebno Ministarstvu kako bi se ovaj problem što prije riješio na zadovoljstvo svih radnika u sivom domu.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top