Skip to content

Kraj Sky Digitale Terrestre u Italiji

sky-digitale-terrestre
Od 1. aprila 2022. ponuda Sky Italia za digitalnu zemaljsku televiziju koju distribuira Mediaset 5 multipleks više nije dostupna, a sve povezane pretplate i kartice su ukinute.

Sky Q digitalni zemaljski pretplatnici zainteresovani za nastavak prijema u novom režimu, odnosno putem interneta/optičkih vlakana, poslednjih nedelja su besplatno dobili novi dekoder Sky Q. Prijemnik vam omogućava da gledate kompletan sadržaj Sky TV, Sky Sport i Sky Calcio u HD kvaliteti, s mnogo više kanala i velikim katalogom sadržaja na zahtjev.

Sky Q putem Interneta je mali, lagan i izuzetno praktičan, koji se zahvaljujući svojoj maloj veličini može spojiti na TV prijemnik u bilo kojoj prostoriji. Zapravo, nova kutija ne zahtijeva antenu niti instalaciju od strane tehničara. Sve što treba da uradite je da povežete uređaj na internet vezu preko Wi-Fi ili preko LAN mreže i u nekoliko jednostavnih koraka možete odmah da vidite Sky ponudu kod kuće na TV-u.

Sky Q koristi hibridnu listu kanala i omogućava vam da povežete internet na digitalnu zemaljsku televiziju. Osim toga, kompatibilan je sa novim DVB-T2 standardom, stoga nema potrebe mijenjati TV ili kupovati drugi set-top box. Ovaj novi webbox vam daje trenutni pristup Sky Entertainment , Bioskopu, Sportu, Footballu i Kids sadržaju i glavnim aplikacijama na jednom mjestu, uz prednosti glasovne kontrole i personaliziranih prijedloga.

Multipleks Mediaset5 zatvoren je širom Italije u ponoć 1. aprila 2022. godine. Kapacitet su zauzeli pay TV kanali Sky Uno, Sky Atlantic, Sky Sport Uno HD, Sky Sport 24 i Sky Sport.

Pay kanali FOX i Sky Sport Calcio HD su takođe završeni, Sky Sport Uno i Sky Sport Calcio u multipleksu Mediaset1 . EPG ovih kanala ostavio je poruku o isteku ponude Sky -a na digitalnoj zemaljskoj televiziji.

 

 

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept