Kraj Sky Digitale Terrestre u Italiji

0
Od 1. aprila 2022. ponuda Sky Italia za digitalnu zemaljsku televiziju koju distribuira Mediaset 5 multipleks više nije dostupna, a sve povezane pretplate i kartice su ukinute.

Sky Q digitalni zemaljski pretplatnici zainteresovani za nastavak prijema u novom režimu, odnosno putem interneta/optičkih vlakana, poslednjih nedelja su besplatno dobili novi dekoder Sky Q. Prijemnik vam omogućava da gledate kompletan sadržaj Sky TV, Sky Sport i Sky Calcio u HD kvaliteti, s mnogo više kanala i velikim katalogom sadržaja na zahtjev.

Sky Q putem Interneta je mali, lagan i izuzetno praktičan, koji se zahvaljujući svojoj maloj veličini može spojiti na TV prijemnik u bilo kojoj prostoriji. Zapravo, nova kutija ne zahtijeva antenu niti instalaciju od strane tehničara. Sve što treba da uradite je da povežete uređaj na internet vezu preko Wi-Fi ili preko LAN mreže i u nekoliko jednostavnih koraka možete odmah da vidite Sky ponudu kod kuće na TV-u.Sky Q koristi hibridnu listu kanala i omogućava vam da povežete internet na digitalnu zemaljsku televiziju. Osim toga, kompatibilan je sa novim DVB-T2 standardom, stoga nema potrebe mijenjati TV ili kupovati drugi set-top box. Ovaj novi webbox vam daje trenutni pristup Sky Entertainment , Bioskopu, Sportu, Footballu i Kids sadržaju i glavnim aplikacijama na jednom mjestu, uz prednosti glasovne kontrole i personaliziranih prijedloga.

Multipleks Mediaset5 zatvoren je širom Italije u ponoć 1. aprila 2022. godine. Kapacitet su zauzeli pay TV kanali Sky Uno, Sky Atlantic, Sky Sport Uno HD, Sky Sport 24 i Sky Sport.

Pay kanali FOX i Sky Sport Calcio HD su takođe završeni, Sky Sport Uno i Sky Sport Calcio u multipleksu Mediaset1 . EPG ovih kanala ostavio je poruku o isteku ponude Sky -a na digitalnoj zemaljskoj televiziji.