Ministarstvo komunikacija i prometa BiH uputilo prijedlog pomoći BHRT-u i entitetskim emiterima

Ministarstvo komunikacija i prometa BiH uputilo je prema Vijeću ministara BiH odluku za izdvajanje sredstava za BHRT u iznosu od četiri miliona KM, saznaje Klix.ba.

Također, resorno ministarstvo je uputilo i prijedlog za uplatu po tri miliona KM entitetima tj. Vladi FBiH i Vladi RS-a koji bi taj novac trebali “spustiti” Federalnoj televiziji i RTRS-u.

Podsjetimo da se Javni RTV servis nalazi u nezavidnoj situaciji, a Samostalni sindikat radnika u BHRT-u sedmicama upozorava da, ukoliko budu primorani iskoristiti svoja zakonska prava, može doći do prekida emitiranja programa ali i ostalih telekomunikacijskih usluga i da će za to biti odgovorna državna i entitetska vlast, te poslovodstva sva tri javna emitera.

Sjednica Vijeća ministara BiH zakazana je u petak i pitanje je da li će biti održana s obzirom da su Dodikovi ministri u Vijeću ministara BiH jučer bojkotovali sjednicu za izradu plana reformi za provedbu plana rasta za Zapadni Balkan.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top