Mrak u HDz FORmaTU: BiH ima tri javna servisa. Ugašen je samo onaj u kojem Armija RBiH nije “takozvana”

Ovih dana se navršavaju 32 godine od bombardovanja predajnika na Humu. Jer, agresorski vojni stratezi koji su tih dana započinjali opsadu glavnog grada Bosne i Hercegovine, znali su da im Yutel nije dovoljan za pokoravanje BiH, pa su, stoga, odlučili zatamniti program TVSA (ne ovaj današnji) i zaustaviti širenje istine.

Predrag Kojović, svjedočit će dvije i po decenije kasnije kolega Senad Avdić, bio je jedan od onih novinara koji su tih godina, početak devedesetih, pravili priloge za Yutel u kojima su govorili da se JNA ukopava po brdima oko Sarajeva kako bi branila grad. Ali, eto, Yutelovi prilozi nisu baš svojim prilozima uvjerili sve Sarajlije, pa je organizirana odbrana. U početku je bila TO iz koje će kasnije nastati Armija Republike BiH.

Mnogo kasnije, Predrag Kojović će se vratiti iz SAD-a u svoj rodni grad i postat će predsjednik Naše stranke. Funkciju će, potom, predati Edinu Forti, novinaru koji je iz opkoljenog Sarajeva, prema vlastitoj tvrdnji, pobjegao kroz “rupu u zemlji”.  Novi predsjednik NS-a će, potom, uvjeravati javnost da Milorad Dodik i Dragan Čović nisu loši onoliko koliko je loša SDA. Dogovorit će s njima koaliciju i postati državni ministar prometa i komunikacija. Nadležan za javne servise. I baš, evo, na 32. godišnjicu bombardovanja predajnika na Humu i pokušaja gašenja probosanske i patriotske javne riječi, Forto će, šutnjom, dopustiti gašenje programa FTV-a. Istovremeno će podržati BHRT u čijem programu nije kažnjivo nazivati Armiju RBiH – takozvanom.

Danas je, dakle, ugašen program Federalne televizije. Jer oni, kako reče HDZ-u skloni predsjednik vladajućeg NiP-a Elmedin Konaković, dolaze po nas. I neka se pripremi svako ko im se nađe na putu.

U Bosni i Hercegovini postoje tri javna servisa. Samo je jedan ugašen. Onaj u čijem programu postoji jasna razlika između agresora i napadnutog. Onaj u čijem dnevniku se ne obilježava “obljetnica Hrvatske zajednice Herceg-Bosne” haškom presudom označene kao UZP. Onaj u čijem se programu genocid u Srebrenici ne dovodi u pitanje. Onaj u kojem ne postoje tri zaraćene strane, već postoje sudski utvrđene činjenice o dva UZP-a sa Beogradom i Zagrebom na čelu i jednoj državi – žrtvi agresije.

Danas je ugašen program FTV-a. RTRS i BHRT neometano emitiraju svoj program. Yutel se prebacio na neke druge “regionalne televizije”. Naša stranka šuti. “Heroina” za medijska i ljudska prava Duška Jurišić šuti. Predrag Kojović šuti. Dragan Mioković šuti. Sabina Ćudić šuti.

Zašto o gašenju FTV šute sarajevski “liberali” okupljeni u Našoj stranci? Odgovor je jednostavan – zato što žale za Yutelom i prilozima u kojima je JNA branilac grada, a Armija RBiH takozvana.

federalna.ba/istraga.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top