skip to Main Content
Paneda potpisuje okvirni ugovor o DAB sistemima s hrvatskim mrežnim operaterom OIV

OIV, (Odašiljači i komunikacije doo) hrvatski mrežni provajder nacionalnog strateške komunikacione infrastrukture, i Paneda su potpisali dugoročni ugovor za uvođenje DAB+ u Hrvatskoj. Inicijalna narudžba je postavljena u okviru ugovora na Paneda virtuelnoj serverskoj platformi i sastoji se od dva kompletna sistema multipleksera u potpunoj redundantnosti uključujući multipleksere, enkodere i sistem metapodataka. Sistem je proširivo sa do šest sistema na istoj platformi.

Johan Ericsson, menadžer prodaje u kompaniji Paneda kaže, “- Veoma smo sretni što podržavamo još jednu zemlju da uvede DAB+ i radujemo se a dugogodišnji odnos sa OIV. Nadalje, sa zadovoljstvom možemo primijetiti da je Paneda bio nagrađen u oštroj konkurenciji u kojoj je Paneda sistem ocijenjen u odnosu na stroge zahtjeve”.

Igor Likević, mlađi specijalista za obradu signala u OIV-u kaže: “- OIV je testirao i procijenio nekoliko različitih sistema i po čemu se Paneda ističe vrlo kompetentan sistem koji je također jednostavan za korištenje i razumijevanje. Tim iza Panede pokazuje impresivno dobru podršku i znanje”.

O Panedi: Paneda razvija i prodaje DAB+ opremu na međunarodnom tržištu i nastavlja da širi svoje tržišne udjele sa svojim DAB+ Head-End asortimanom komponenti, trenutno ima preko 200 DAB/DAB+ multipleksera u radu širom sveta. Do ovog datuma Paneda je također isporučila preko 200 sistema za kočenje u tunelima DAB+. U ponudi DAB+ postoji i sistem hitnih upozorenja preko DAB+, sa kompletnim rešenjima za razne vrste ovakvih aplikacija. Paneda također upravlja vlastitom digitalnom TV mrežom (DVB-T2) u Norveškoj sa 117 predajnika.

O OIV-u (Odašiljači i komunikacije doo): OIV – digitalni signali i mreže, primarni provajder nacionalne strateške komunikacione infrastrukture koji klijentima nudi pouzdane digitalne mreže i platforme za prijenos i prijenos digitalnih signala, distribucija sadržaja i optičke mreže za kritične usluge. OIV već više od 95 godina pruža hrvatskim građanima nacionalnu stratešku infrastrukturu za emitiranje radio i 65 godina za televiziju.

91

Vezani članci

Back To Top
Search