Paneda potpisuje okvirni ugovor o DAB sistemima s hrvatskim mrežnim operaterom OIV

OIV, (Odašiljači i komunikacije doo) hrvatski mrežni provajder nacionalnog strateške komunikacione infrastrukture, i Paneda su potpisali dugoročni ugovor za uvođenje DAB+ u Hrvatskoj. Inicijalna narudžba je postavljena u okviru ugovora na Paneda virtuelnoj serverskoj platformi i sastoji se od dva kompletna sistema multipleksera u potpunoj redundantnosti uključujući multipleksere, enkodere i sistem metapodataka. Sistem je proširivo sa do šest sistema na istoj platformi.

Johan Ericsson, menadžer prodaje u kompaniji Paneda kaže, “- Veoma smo sretni što podržavamo još jednu zemlju da uvede DAB+ i radujemo se a dugogodišnji odnos sa OIV. Nadalje, sa zadovoljstvom možemo primijetiti da je Paneda bio nagrađen u oštroj konkurenciji u kojoj je Paneda sistem ocijenjen u odnosu na stroge zahtjeve”.

Igor Likević, mlađi specijalista za obradu signala u OIV-u kaže: “- OIV je testirao i procijenio nekoliko različitih sistema i po čemu se Paneda ističe vrlo kompetentan sistem koji je također jednostavan za korištenje i razumijevanje. Tim iza Panede pokazuje impresivno dobru podršku i znanje”.

O Panedi: Paneda razvija i prodaje DAB+ opremu na međunarodnom tržištu i nastavlja da širi svoje tržišne udjele sa svojim DAB+ Head-End asortimanom komponenti, trenutno ima preko 200 DAB/DAB+ multipleksera u radu širom sveta. Do ovog datuma Paneda je također isporučila preko 200 sistema za kočenje u tunelima DAB+. U ponudi DAB+ postoji i sistem hitnih upozorenja preko DAB+, sa kompletnim rešenjima za razne vrste ovakvih aplikacija. Paneda također upravlja vlastitom digitalnom TV mrežom (DVB-T2) u Norveškoj sa 117 predajnika.

O OIV-u (Odašiljači i komunikacije doo): OIV – digitalni signali i mreže, primarni provajder nacionalne strateške komunikacione infrastrukture koji klijentima nudi pouzdane digitalne mreže i platforme za prijenos i prijenos digitalnih signala, distribucija sadržaja i optičke mreže za kritične usluge. OIV već više od 95 godina pruža hrvatskim građanima nacionalnu stratešku infrastrukturu za emitiranje radio i 65 godina za televiziju.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top