skip to Main Content
Poljski Emitel je donirao Ukrajini 50 DVB-T predajnika

Emitel je saopštio da je donirao još jednu seriju radio-komunikacione opreme za rekonstrukciju radiodifuzne mreže u Ukrajini. Isporuka 50 TV predajnika treba da omogući nastavak i održavanje stabilnog prenosa TV signala na oslobođenim teritorijama zemlje.

Prema Emitelu, nekoliko desetina ukrajinskih radiodifuznih centara je oštećeno kao rezultat ruskih raketnih napada i bombardovanja . Ponovno pokretanje i održavanje TV i radio programa je ključno za osiguranje sigurnosti građana, također zbog informacionog rata koji vodi Rusija. Od početka ruske invazije na Ukrajinu, Emitel podržava ukrajinske vlasti u sukcesivnoj rekonstrukciji kritične infrastrukture za emitovanje.

U maju ove godine. Emitel je organizovao tehničko-logistički punktu istočnom dijelu zemlje, gdje stručnjaci kompanije konfigurišu i pripremaju telekomunikacione i radiotelekomunikacione uređaje i opremu za transport. Oprema se isporučuje sukcesivno.

Sada je Emitel predao 50 DVB-T predajnika ukrajinskoj strani za potrebe emitovanja zemaljske televizije . Pored toga, pokrenuta je inicijativa za angažovanje drugih evropskih operatera radiodifuznih mreža, povezanih u organizaciju Broadcast Networks Europe (BNE), da pomognu. Zahvaljujući ovoj saradnji, zalihe potrebne opreme, uključujući TV predajnike i antene i VHF , isporučuju se u Poljsku, a potom i u Ukrajinu .

– Kada u februaru ove godine fotografije bombardovanih ukrajinskih gradova i sela, uključujući i uništeni TV toranj u Kijevu , obišle ​​su svijet, odmah smo kontaktirali ukrajinske vlasti i ponudili pomoć. Naše kolege iz telekomunikacijskih kompanija u Ukrajini rizikuju svoje živote kako bi održali komunikaciju i emitovanje ukrajinske TV i radija. Znamo jako dobro koliko je važno doprijeti do građana vijestima i drugim emisijama koje prikazuju pravu sliku događaja ovog strašnog rata i održavaju borbeni duh. To ne bi bilo moguće bez stalnih nabavki odgovarajuće opreme i uređaja – rekao je Andrzej Kozłowski, predsjednik Upravnog odbora Emitel SA

Emitel pomaže Ukrajini od početka rata. U saradnji sa poljskim emiterima pokrenuti su radio i TV prenos na ukrajinskom jeziku za potrebe izbeglica u Poljskoj . Štaviše, kompanija je odlučila da prilagodi jednu od administrativnih zgrada u Poznanju potrebama izbeglica iz Ukrajine . Posljednje završne radove izveli su sami zaposlenici Emitela u sklopu volontiranja zaposlenih. Trenutno se na ovoj lokaciji nalazi oko 25 ljudi, pod starateljstvom udruženja „Vrijedimo zajedno“. –

Veoma mi je drago da su zaposleni u Emitelu, koji svoje privatno vrijeme često posvećuju podršci izbjeglicama u Poljskoj, također aktivno uključeni u pomoć u borbi protiv Ukrajine. Kao kompanija nastavićemo materijalnu i materijalnu podršku našim prijateljima iz Ukrajine. Znamo koliko se ukrajinski narod raduje kraju rata i mogućnosti obnove zemlje. Kada se to dogodi, bićemo spremni da podijelimo svoje znanje i iskustvo u oblasti izgradnje moderne telekomunikacijske infrastrukture – dodao je Andrzej Kozłowski .

 

174

Vezani članci

Back To Top
Search