Prekid programa na belgijskoj televiziji prije drugog polufinala Eurosonga, pojavila se ova poruka (FOTO)

Uoči početka drugog polufinala Eurosonga, na kojoj su među ostalima nastupili Izrael, ali i Belgija, posebna poruka se pojavila ekranu belgijskog javnog servisa VRT-a.

– Ovo je sindikalna akcija. Osuđujemo kršenja ljudskih prava koja čini država Izrael. Izrael krši slobodu medija. Na trenutak zaustavljamo emitiranje. #primirjesada, #stopgenocidu, stajalo je u poruci.

Na trenutak se učinilo kao da je došlo do otmice, ali čini se da je akcija bila usklađena s rukovoditeljima VRT-a.

Kako prenosi De Standaard, glasnogovornica VRT-a tvrdi da su na javnoj televiziji bili svjesni sindikalne akcije.

– Sindikati imaju pravo nešto poduzeti. Primili smo to na znanje, ali nećemo na to reagirati, rekla je Yasmine Van der Borght.

Više hiljada ljudi mirno je danas prodefiliralo ulicama švedskog Malmoa u znak protesta protiv sudjelovanja Izraela na Euroviziji, nekoliko sati prije nastupa 20-godišnje pjevačice Eden Golan s pjesmom “Hurricane” u drugom polufinalu.

Sudjelovanje Izraela na natjecanju za pjesmu Eurovizije, čije se finale održava u subotu, našlo se na udaru brojnih kritika zbog rata između Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze te je potpisano više peticija za isključenje Izraela.

Krajem marta, kandidati devet zemalja, među kojima je i jedan od favorita, švicarski predstavnik Nemo, pozvali su na prekid vatre.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top