Šabić: Pravna borba se nastavlja, učinjeno je duboko nezakonito djelovanje

Značaj odluke Općinskog suda u Sarajevu – da je Upravni odbor BHRT bez ikakvog zakonskog uporišta naložio gašenje signala FTV-a – pojasnio je generalni direktor Radio-televizije Federacije Džemal Šabić, ali i najavio koji su idući koraci menadžmenta naše kuće.

„Brzina i ekspeditivnost kojim je sud, počevši od toga da je jutros ugašen naš signal, donio odluku o privremenoj mjeri koja se odnosi na Upravu BHRT-a, koja je na najrigorozniji način prekinula signal i emitiranje programa Federalne televizije nezapamćen u savremenom svijetu, govori, prvo o dubini nezakonitosti u koju su se upustili kompletna Uprava, s Upravnim i Poslovodnim odborom, i s Belminom Karamehmedovićem na čelu, i s druge strane, također to govori da ima zrno pravne države u ovom društvu i da se imamo čemu nadati – pravda i zakon pobjeđuju“, kazao je Šabić, dodavši:

„Federalna televizija je radosna zbog ovakve stvari, da će naš signal ponovo da krene, zbog naših gledalaca i pretplatnika. I s druge strane, da će radnici BHRT-a shvatiti  u kakvu slijepu ulicu, civilizacijski govoreći, vodi njihova Uprava. Također da ćemo uspjeti sačuvati sve naše radnike oba servisa na poslu i da im se nastave redovna primanja“.

Ovo daje nadu, kaže Šabić,  da ćemo uspjeti u narednim danima, ako treba i posredstvom moderatora, postići kakav-takav, ali zakonit dogovor i ugovor o nastavku ubiranja i raspodjele RTV takse onako kako je to zakon propisao. Dodao je da se pravna borba koja se tiče krivičnih prijava protiv kompletne Uprave BHRT nastavlja svojim pravnim tokom, jer učinjeno je duboko nezakonito djelovanje.

federalna.ba

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top