Šta piše u odluci Općinskog suda: BHRT je bez zakonskog uporišta ugasio signal FTV-a

Nakon što je BHRT donio odluku da uskrati usluge produciranja i emitianja programa FTV-a, u poslijepodnevnim satima donesena je privremena mjera koja obavezuje državni emiter da ipak pusti signal. Program FTV-a je počeo sa emitiranjem u 19:30 sati.

Općinski sud u Sarajevu je u svojoj odluci obrazložio da je Upravni odbor BHRT-a bez zakonskog uporišta naložio je gašenje signala FTV-a.

U odluci se navodi kako Sud zabranjuje BHRT-u da poduzima odluke koje je jučer najavio, a koje se odnose na prekid emitovanja programa RTV FBiH.

Dodaje se kako se pored najavljenih zabranjuju i sve druge radnje koje mogu ugroziti emitiranje programa RTV FBiH.

BHRT-u se nalaže da je dužan poštovati privremenu mjeru koja nalaže puštanje signale, te da im u suprotnom prijeti novčano kažnjavanje.

U rješenju se navodi kako ova privremena mjera ostaje na snazi do naredne odluke Općinskog suda.

Podsjećamo, jutros u 6 sati je sav program, izuzev Vijesti i Dnevnika u programu Radio-televizije Federacije, zamijenjen je testnim signalom, po nalogu Upravnog odbora BHRT-a.
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top