Tabelarni prikaz kanala dodijeljenih za MUX A i MUX D

Digitalna zemaljska televizija postepeno zaživljava u BiH. Trenutno su dodijeljeni kanali za Multiplekse A i D. Operater Multipleksa D, kompanija Dasto Semtel d.o.o. još uvijek vrši instaliranje predajnika na emisionim lokacijama i trenutno su na nekih 30% instaliranih predajnik ukupnog broja predajnika koje su planirali postaviti prema vlastitom planu.

Multipleks A u kojem bi trebali emitovati kanali javnog servisa tek treba da zaživi. Nakon provedenog tendera za nabavku i instaliranje opreme, u mjesecu januaru je potpisan ugovor sa konzorcijem kojeg čine „Sirius 2010“ Banjaluk i OIV Zagreb. Rok za izvođenje radova je 510 dana. Šta konzorcij radi trenutno, odnosno šta će raditi u narednom periodu, pisali smo ovdje.

Uglavnom, i za MUX A i za MUX D, Regulatorna agencija je definisala kanale, na kojima će raditi predajnici u 9 digitalnih regija, a evo i tabelarnog prikaza:

Digitalna regija

MUX A

MUX D

Plješevica

24

31

Kozara

32

37

Vlašić

22

33

Bjelašnica

30

28

Majevica

25

27

Trovrh

38

33

Tušnica

38

39

Velež

36

42

Leotar

46

32

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top