Upozorenje BHRT-a: U našim rukama su mikrofoni i kamere, može doći do prekida programa

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u danas je upozorio da, ukoliko budu primorani iskoristiti svoja zakonska prava, može doći do prekida emitiranja programa ali i ostalih telekomunikacijskih usluga i da će za to biti odgovorna državna i entitetska vlast, te poslovodstva sva tri javna emitera.
 

“U našim rukama su mikrofoni i kamere, okrenućemo ih sebi i našim pretplatnicima, obzirom da još nije adekvatno riješeno prikupljanje i naplata RTV takse, čime su oštećeni redovni pretplatnici RTV takse, kao i uposlenici Javnog servisa, jer smo dovedeni pred zid, bez sredstava za isplate zarađenih plaća i naknada. Još uvijek nam nije uplaćen topli obrok koji je među najnižim u državi od samo sedam KM, kao ni kupon za prevoz”, navode iz Sindikata.

Zahvalili su svima na ogromnoj podršci za opstanak Javnog servisa BiH i njihovih radnih mjesta, međutim, ističu da iako su oni koji imaju ključeve za rješavanje tog problema pokrenuli neke aktivnosti, radnici BHRT-a do danas nisu osjetili ništa.

Naglašavaju da su umjesto rješenja problema dobili produženje višegodišnje agonije i neizvjesnosti, blokirane lične račune i egzistencijalnu krizu njih i njihovih porodica.

“Stoga će UO SSR u BHRT-u, koji je u stalnom zasjedanju, djelovati u skladu sa zakonom ukoliko se u februaru ne počnu rješavati naši zahtjevi. Mi smo servis svih konstitutivnih naroda, bh. građana i ostalih, i iako smo u katastrofalnoj situaciji trudićemo se da tako i ostane. Uvjerili smo se do sada da ‘sit gladnog ne razumije’ a dovedeni smo na ivicu egzistencije i zahtijevamo da nas se plati za naš rad u skladu sa inflacijom i životnim standardom”,dodaju iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top