Akta cloud platforma je tehnologija koja stoji iza ViX kompanije TelevisaUnivision

0
akta-cloud-platforma-je-tehnologija-koja-stoji-iza-vix-kompanije-televisaunivision
Akta cloud platforma je tehnologija koja stoji iza ViX kompanije TelevisaUnivision


Univision je otkrio da je Akta tehnološki partner koji pokreće live streaming, FAST kanale, SVOD i AVOD koji čine njegov ViX streaming servis na španskom jeziku. Cloud video platforma nudi raspored kanala, streaming i DAI.
Univision sebe smatra vodećom svetskom kompanijom za medije i sadržaj na španskom jeziku, a ViX se smatra najvećim svetskim striming servisom na španskom jeziku, “koji je spreman da redefiniše način na koji se publika španskog govornog područja bavi digitalnim sadržajem.”

Akta-ino rešenje u oblaku ključ u ruke isporučuje sadržaj na sve platforme uređaja koje pokriva usluga, upravlja tokom video posla (od unosa sadržaja do reprodukcije) i podržava monetizaciju zahvaljujući DAI (Dynamic Advertising Insertion).“Akta nije samo kompletno rešenje za video tok posla, strimovanje uživo, FAST raspored kanala i dinamičko umetanje oglasa, već ima i mogućnost dinamičkog i besprekornog skaliranja,” kaže Michael Cerda, glavni direktor proizvoda VIX-a. “ViX brzo raste, a Akta je do sada bila najvažnija u našem radu. Sposobnost platforme da automatski skalira video infrastrukturu sa DRM-om i dinamičkim umetanjem oglasa bila je ključni kriterijum za odabir njihovih usluga.

ViX, koji je dostupan kao premium pretplatnički nivo ili besplatan uz oglašavanje, nudi preko 100 kanala za strimovanje i više od 75.000 sati sadržaja na zahtev, sve na španskom, pokrivajući SAD, Meksiko i većinu latinskog govornog područja španskog govornog područja. Streaming usluga dostupna je na svim glavnim mobilnim platformama, povezanim TV uređajima i pregledniku.

Sadržaj obuhvata vesti uživo i sport, filmove, humorističke serije, novele, dramske serije, dečiji sadržaj i još mnogo toga. U svojoj prvoj godini, premijum plan je uključivao 7.000 sati sportova uživo i preko 70 ViX+ originalnih serija i filmova.

Foto: Michael Cerda, glavni direktor proizvoda VIX-a, TelevisaUnivision