Allente lansira Android TV uslugu sljedeće generacije na satelitu, IPTV-u i OTT-u zahvaljujući hibridnom KAON STB-u i 3SS UX-u

Stuttgart, Njemačka, Seongnam, Koreja i Oslo, Norveška – 22. februara 2022. – 3 Screen Solutions (3SS) i KAONMEDIA (KOSDAQ: KAON MEDIA) objavljuju da je nordijski gigant pay-TV lansirao svoju novu generaciju super-agregiranih TV usluga za Scandinavia na Android TV STB-u, koji podržava direktno do kuće (DTH) satelit, IPTV i OTT.

Snažni hibridni KAON BCM72180 PVR STB (set-top box) će biti dostupni za preko 1 milion Allenteovih pretplatnika, omogućeno preko KAON middleware-a, NAGRA Media CAS, Broadcom 72180 SoC-a i zasnovano na 3SS UX (korisničko iskustvo) tehnologiji. Usluga će se postepeno uvoditi u cijelom nordijskom regionu 2022. godine, počevši od Švedske.

PVR funkcionalnost će biti predstavljena kasnije ove godine. Sa KAON STB međuveratom koji je u potpunosti integrisan sa softverskim paketom za Android TV, omogućene su nove unapred sertifikovane mogućnosti Android TV-a. To uključuje prilagođeno ažuriranje preko zraka, ubrzavajući uvođenje novih privlačnih funkcija.

Godine 2021. Allente je postao jedan od prvih svjetskih operatera koji je dovršio integraciju Google Common Broadcast Stack-a na Android TV Operator Tier STB. Integracija je završena za samo šest mjeseci zahvaljujući bliskoj saradnji između Allentea, KAONMEDIA, NAGRA, Broadcoma, 3SS-a i Google-a. Google je kreirao svoj standardizirani Common Broadcast Stack (CBS) kako bi pomogao većem broju TV gledatelja da dobiju usluge nove generacije bogate aplikacijama koje žude, a koje je omogućio Android TV operativni sistem (OS). Usvajanje CBS-a znači lakšu i bržu integraciju za hibridne Android TV OS uređaje, ubrzano vrijeme izlaska na tržište, pojednostavljene nadogradnje i smanjen ukupni TCO (ukupni trošak vlasništva).

Allenteov novi hibrid KAON STB pruža visoke performanse, s dokazanim korisničkim iskustvom sljedeće generacije 3SS-projektiranim.

Najeminentniji provajder pay-TV u nordijskom regionu, Allente nastavlja da gradi na svom prvom uspešnom projektu sa omogućenim 3SS, OnePlace, satelitskoj i OTT usluzi koju je Canal Digital pokrenuo u februaru 2018. godine. Usluga je 2019. godine proglašena za „Najbolje TV korisničko iskustvo ” na prestižnoj dodjeli CSI nagrada. Allente je kasnije formiran spajanjem Viasat Consumer i Canal Digital u maju 2020. Operater nudi TV usluge i širokopojasni pristup korisnicima u Norveškoj, Švedskoj, Danskoj i Finskoj.

Jon Espen Nergård, Allente CTO, rekao je: “Veoma smo uzbuđeni što sada možemo ponuditi našu uslugu sljedeće generacije pretplatnicima putem satelita, IPTV i OTT streaminga.”

“Zahvaljujemo našim nevjerovatnim partnerima KAON-u i 3SS, i svim našim tehnološkim saradnicima, koji su nam pomogli da našim klijentima pružimo bogatu lepezu sadržaja, uključujući njihove omiljene aplikacije, sve umotano u iskustvo svjetske klase sa 3SS-om i isporučeno na KAON-ovom moćnom STB”, dodao je.

„Čestitamo Allenteu na emitovanju uživo sa svojom TV ponudom nove generacije, koja gledaocima širom nordijskog regiona donosi zaista naprednu uslugu, obilnu vrhunskom zabavom,“ komentirao je Tom Buhl, izvršni potpredsjednik KAON Media. “Radujemo se nastavku podrške Allenteu, istinskom pioniru u našoj industriji,” rekao je.

„Učinivši svoju superagregiranu uslugu dostupnom potrošačima na mnogo načina, Allente još jednom demonstrira svoju trajnu posvećenost pružanju vrhunskog iskustva zabave svim pretplatnicima, na satelitu, OTT-u i IPTV-u“, kaže Kai-Christian Borchers, generalni direktor od 3SS. “Allente je u avangardi tehnoloških inovacija i fokusa na kupca, a mi smo izuzetno ponosni na naše dugo i trajno partnerstvo.”

Ovaj projekat je realizovan u skladu sa savremenim principima agilnog razvoja, koji je prvi put uveo u Canal Digital od strane 3SS, sa „SAFe“ (Scaled Agile Framework), okvirom za razvoj softvera zasnovanom na praktičnom iskustvu. SAFe okuplja sve zainteresovane strane u projektu, kako interne tako i partnere. Sve strane razumiju svoje ciljeve i međuzavisnosti, kao i status detaljne mape rezultata. SAFe donosi ubrzanu, modernizovanu inovaciju, bolju produktivnost, efikasno planiranje i superiorne proizvode.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top