Skip to content

DAZN potpisao novi petogodišnji ugovor za prava u Seriji A

dazn-potpisao-novi-petogodisnji-ugovor-za-prava-u-seriji-a

DAZN je osigurao domaća prava na najvažnije italijansko klupsko takmičenje, Seriju A, i nastaviće da bude jedina platforma koja će uživo prenositi celu Seriju A. Najavljen je novi petogodišnji ugovor, počevši od sezone 2024/25.
Ljubitelji italijanskog fudbala mogu da uživaju u svakoj utakmici Serije A uživo na DAZN-u. Pretplatnici mogu pristupiti sedam ekskluzivnih utakmica za svaki dan utakmice (266 utakmica po sezoni) i tri koekskluzivne (114 utakmica po sezoni). Sportski streamer tvrdi da ugovor potvrđuje kompaniju kao lidera u evropskom fudbalu, ukazujući na dugoročne ugovore za špansku LALIGA i njemačku Bundesligu.

Sky je stekao ekskluzivna prava na tri zajedničke utakmice po danu utakmice (dakle 114 utakmica po sezoni). Sky također osvaja istaknute značajke za svih 380 utakmica, arhivska prava za tekuće sezone i ekskluzivna prava na sve utakmice Serije A za barove, hotele i druga javna mjesta.

Stefano Azzi, izvršni direktor DAZN Italije, komentariše: “Ostanak platforme za Serie A TIM, i glavni partner Lega Serie A, pokazuje solidnost partnerstva razvijenog poslednjih godina. Sa petogodišnjim horizontom pred nama po prvi put, nakon tendera koji je bio zasnovan na deljenju očekivanog rasta na italijanskom tržištu, imamo temelje za plodonosan odnos sa Lega Serie A i klubovima.

“Radujemo se inovativnom razvoju koji će dodatno povećati vrijednost proizvoda Serije A tako što ćemo ga prenijeti široj publici.”

Sky kaže da će, za razliku od trenutnog ciklusa, njegov novi paket uključivati četiri velika meča za svaku sezonu i uključivati znatno povoljniji pick sistem. “Ovo će osigurati da Sky emituje neke od najvažnijih izazova za svaku rundu,” navodi se u saopštenju.

Marzio Perrelli, izvršni potpredsjednik sporta u Sky Italia, kaže: “Odlučili smo povećati našu investiciju u Serie A kako bismo našim pretplatnicima ponudili znatno veći broj vrhunskih utakmica. Od sledeće sezone imaćemo, u stvari, još mnogo vrhunskih izazova velikih timova u Seriji A, emitujući najmanje 30 od najboljih 76 utakmica u ligi.”

DAZN servis u Italiji uključuje Serie BKT, LaLiga EA Sports i najbolje od Liga Portugal Betclic. U multisportsku ponudu spadaju italijanska košarka sa UnipolSai Serie A, te evropska košarka sa Euroligom i Eurocupom. Navijači će, između ostalog, pronaći NFL, ragbi sa Serie A Elite, boks i UFC. Aplikacija također uključuje Eurosport HD 1 i HD 2 kanale.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept