Fifa pokreće sopstvenu platformu za striming fudbala

[PARIZ] Fifa je u utorak (12. aprila) najavila pokretanje vlastite digitalne platforme koja će nuditi live streaming hiljada fudbalskih utakmica, kao i arhivske snimke Svjetskog prvenstva i biblioteku drugog materijala na raznim jezicima. Platforma, nazvana Fifa+, prikazat će preko 40.000 utakmica u 2022. godini, uključujući 11.000 ženskih utakmica, saopštilo je upravno tijelo svjetskog fudbala. “Od lansiranja, 1.400 mečeva će se prenositi uživo mjesečno na Fifa+, što će brzo rasti,” saopštila je Fifa. Čita svoju arhivu sa Svjetskih prvenstava za muškarce i žene dostupnom za gledanje, “ukupno više od 2.000 sati”. Platforma će također sadržavati statističke podatke, talk showove i dokumentarne filmove, uključujući 90-minutni dokumentarac o bivšoj brazilskoj zvijezdi Ronaldinhu. Fifina odluka da pokrene sopstvenu uslugu striminga dolazi sa uspostavljenim platformama kao što su Netflix i Amazon Prime koji već ulažu velika sredstva u sadržaje vezane za sport.

Upravno tijelo evropskog fudbala UEFA pokrenula je vlastiti streaming servis, Uefa.tv, 2019. godine. Nudi arhivske snimke, kao i najzanimljivije utakmice, posebno sa ženskih turnira i omladinskih takmičenja. AFP

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top