Glavna platforma, UX, aplikacije i CRM nadogradnja na Marquee TV

0
glavna-platforma,-ux,-aplikacije-i-crm-nadogradnja-na-marquee-tv
Glavna platforma, UX, aplikacije i CRM nadogradnja na Marquee TV

Marquee TV, globalni streaming servis za umjetnost i kulturu, predstavio je novu i prilagođenu tehnološku platformu za poboljšanje svog UX-a, pokrenuo nove aplikacije za TV i mobilne uređaje i izveo nadogradnju CRM sistema kako bi ojačao zadovoljstvo korisnika.
Novi prilagođeni softverski stek dizajniran je posebno da poboljša korisničko iskustvo za globalnu bazu publike Marquee TV-a. Nova platforma znači da kompanija može da razvije sopstvenu web stranicu sa korisničkim interfejsom dizajniranim da maksimizira otkrivanje i uživanje u svom specijalno uređenom umetničkom i kulturnom sadržaju.

Nova platforma će podržati nove dizajne stranica i to će omogućiti partnerima Marquee TV-a – kao što su Londonska filharmonija i Washington Ballet – da predstave svoj sadržaj na učinkovitije i zanimljivije načine. Takođe će podržati širi spektar sadržaja vezanih za umetnost, kao što su intervjui i članci.Platforma omogućava veću integraciju i saradnju sa drugim sadržajnim i tehnološkim partnerima u online umetničkom okruženju. Marketinške aktivnosti na sajtu mogu biti maksimalne, uključujući optimizaciju pretraživača i digitalnog oglašavanja.

Prethodna platforma je bila jako zamišljena i nefleksibilna, dok novo rješenje – hostovano na skalabilnoj cloud arhitekturi sa AWS-om – iskorištava mogućnosti vodećih softverskih usluga, kao što su JWPlayer i Recurly.

Nove aplikacije za TV i mobilne uređaje dizajnirane su da optimizuju iskustvo gledanja. Streamer zamjenjuje svoje postojeće iOS i Android telefonske aplikacije, Apple, Android, Fire i Roku aplikacije. Kompanija takođe dodaje novu LG TV aplikaciju.

Marquee TV je nadogradio svoj sistem upravljanja odnosima s kupcima (CRM) na Blueshift. Ovo pomaže da se korisnici efikasnije angažuju putem komunikacionih kanala kao što su e-pošta, društveni mediji i poruke u aplikaciji.

Marquee TV je implementirao novu platformu za upravljanje medijskom imovinom i sindikaciju sa Stockholm Streamom. Ovo udaljava strimer od ad-hoc, jako ručnog procesa kako bi podržao brže i efikasnije objavljivanje sadržaja.

“Ovo takođe utiče na naš rad sa više platformi trećih strana koje omogućavaju ljudima da uživaju u našem sadržaju na TV platformama kao što su Comcast i United Group, kao i na online platformama kao što su Amazon, YouTube i Apple TV Channels.”

Marquee TV dodaje i novi sadržaj. Nakon što se prethodno fokusirala na ples, operu, muziku i pozorište, kompanija se nedavno proširila i uključila vizuelne umetnosti u svoje programe, a serija dokumentaraca o umetnicima kao što su Frida Khalo, David Hockney i Edgar Degas sada je dostupna za gledanje. Marquee TV je sunaručio snimanje nedavne produkcije opere Richarda Straussa Arabella u Teatro Real u Madridu, koja se sada strimuje isključivo u Velikoj Britaniji putem Marqueeja.

Da bi bio na vrhu uzbudljivog vremena u streameru, Edward Humphrey nedavno se pridružio kao izvršni direktor. Vodio je pokretanje i rast renomirane međunarodne filmske platforme BFI Player i savjetovao je strategiju streaminga za širok spektar evropskih emitera.

Foto: Marquee TV dodaje program vizualne umjetnosti na svoju platformu.