Indie streameri dokazuju svoju vrijednost, dosežući 15% domova u SAD-u

0
Nezavisni striming savez, koji naglašava važnost nezavisnih streamera podržanih oglasima i sarađuje kako bi im osigurao zdrav ekosistem, dokazao je da njegovi članovi dosežu skoro 15% TV domaćinstava u SAD-u.
Organizacija, koja je formirana u junu, angažovala je stručnjake treće strane za merenje iSpot-a da izmere njihov ukupni domet. To je pokazalo da zajedno članovi saveza dosežu gotovo 18 miliona američkih TV domaćinstava. “Ove brojke dodatno pojačavaju vrijednu ulogu koju nezavisni streameri i kreatori sadržaja igraju u medijskom okruženju,” navodi se u saopštenju saveza.

Studija iSpot-a merila je presek reklamnih kampanja koje su se odvijale preko izdavača Independent Streaming Alliance (ISA) i FAST kanala tokom dvomesečnog perioda. iSpot je iskoristio svoje drugo po drugo merenje oglasa i panel od 40 miliona pametnih televizora, koji uključuje uvide za zajedničko gledanje, kako bi otkrio skalu gledanja.Osnivači ISA-e su Allen Media Group, Chicken Soup for the Soul Entertainment, Cineverse, Future Today, kweliTV, Revry, The E.W. Scripps Company, Tastemade, TMB (Trusted Media Brands) i Vevo. Ove kompanije su udružile snage kako bi promovisale vrednost nezavisnih streamera, a ISA je posvećena radu sa spoljnim zainteresovanim stranama, uključujući platforme, oglašivače, regulatore i druge učesnike u industriji.

Prilikom lansiranja, članovi ISA-e naveli su različite podsticaje za zajednički rad:

 • Promovisati vrednost nezavisnih strimera.
 • Doprinesite iskustvu članstva (koje uključuje rane FAST usvajače) u rešavanju izazova na tržištu, uključujući otkrivanje sadržaja, privatnost podataka i transparentnost zahteva.
 • Osigurati da nezavisno programiranje bude zastupljeno u rešavanju izazova u industriji.
 • Definišite standarde i najbolje prakse koje će podjednako koristiti potrošačima, oglašivačima i programerima.
 • Podržati različite programe publici, zalagati se za raznovrsnije programiranje i osigurati zdravlje FAST tržišta koje služi nedovoljno zastupljenim zajednicama.
 • Zastupanje i zastupanje manjinskih preduzeća.
 • Rad sa zainteresovanim stranama kako bi se osigurao zdrav ekosistem za sve.
 • Lobiranje za pravednije uslove za igru u celoj industriji, pa čak i izjednačavanje ekosistema strujanja.

Tim Ware, viši potpredsednik prodaje i partnerstva u Chicken Soup for the Soul Entertainment, kaže za iSpot reach studiju: “Prvi red poslovanja nakon formiranja ISA bio je rad sa vrhunskim pružaocem merenja CTV-a koji bi potvrdio našu ponudu vrednosti milionima gledalaca kojima kolektivno služimo.

“iSpot je bio očigledan izbor kada je u pitanju odabir partnera čija je metodologija uhvatila stvarnu gledanost. Oduševljeni smo rezultatima ove početne studije.”

“iSpot je ponosan što sarađuje sa ISA na podršci inicijativi merenja kao što je ova koja pokreće transparentnost u medijskom ekosistemu,” izjavio je Stuart Schwartzapfel, EVP, Media Partnerships, iSpot. “Kao nezavisni provajder merenja, videli smo ovo kao sjajnu priliku da iskoristimo naša vodeća rešenja za valutu kako bismo pomogli ISA da otkrije uvid koji se može delovati u vezi sa ukupnom gledanošću niša izdavača za marketare, brendove i agencije.”

ISA danas ima tri radne grupe, fokusirane na:

 • Merenje: Radna grupa “Measurement” će povećati kolektivnu vrednost članova saveza za platforme i trgovce brendovima, uključujući rad sa nezavisnim provajderima merenja, agregaciju gledanosti i zajedničko slanje poruka vrlinama saveza kako bi promovisala svoju vrednost platformama i trgovcima brendova.
 • Distribucija: Radna grupa “Distribucija” fokusirana je na razvoj i razmjenu najboljih praksi za rastuću publiku za svoje članove, istovremeno radeći direktno sa platformama kako bi se osiguralo da postoje poštene poslovne prakse kako bi se osiguralo ravnomjerno okruženje za sve.
 • Potražnja: Radna grupa ‘Demand’ fokusirana je na rad sa SSP-ovima, DMP-om, brendovima i agencijama kako bi se osiguralo da se oglašavanje njenih članova može kupiti i prodavati neprimjetno u skladu sa industrijskim normama – bilo putem direktnog IO-a ili vodećih programskih platformi za kupovinu.