m:tel angažuje Agama Technologies i Antecni za tehnologiju video nadzora

Agama Technologies i Antecna udružili su se kako bi implementirali prvo rješenje za praćenje i analizu TV kanala uživo i VOD streamova na m:tel, telekom operateru u Bosni i Hercegovini.

Implementacija obećava da će pomoći u otkrivanju grešaka i spriječiti da problematični i nekvalitetni IPTV streamovi dođu do krajnjih korisnika. On stvara sliku lanca video obrade od kraja do kraja kroz centralnu Agma Enterprise Platformu i podržava kontrolne table za analitiku i vizualizaciju, centralizovano alarmiranje, izvještavanje i integraciju podataka sa aplikacijama trećih strana, kao i upravljanje sistemom.

m:tel-ova IPTV platforma će također koristiti Agamin Verifier proizvod za validaciju VOD imovine prije nego što se unese u platformu.

Milan Aleksijević, CTO m:tel, Banja Luka, rekao je: „M:tel je prepoznao Agama Technologies kao pouzdanog dobavljača koji nam obezbjeđuje alate za praćenje IPTV usluga i na taj način obezbjeđuje visok kvalitet usluga za naše zahtjevne korisnike. Izuzetno je važno otkriti i ispraviti incidente brzo i što je prije moguće, što je vrlo korisno na ovom konkurentnom i agilnom tržištu telekomunikacija.”

Mikael Dahlgren, izvršni direktor Agama Technologies, rekao je: „Zaista smo uzbuđeni što smo partneri sa Antecnom kako bismo ponudili zaista moćno i robusno rješenje za m:tel, rješenje koje ispunjava njegove potrebe i uvelike poboljšava praćenje njegovih sistema. Imati kontrolu nad vašom uslugom isporuke video zapisa, imati jasan uvid u ono što može poći po zlu i biti u mogućnosti da otkrijete i riješite probleme čak i prije nego što se pojave i utječu na gledaoce, ono je što većina operatera i emitera danas očekuje. Naša tehnologija otkriva probleme u ranoj fazi, osiguravajući da kupci dobiju izuzetno kvalitetno video iskustvo.”

Aleksandar Antunović, izvršni direktor Antecne, rekao je: „Naš tim je bio oduševljen korištenjem ovog holističkog rješenja za IPTV praćenje koje je pomoglo m:tel inženjerima da rano otkriju bilo kakvu degradaciju usluge, čime se očuva kvalitet videa i spriječi bilo kakav negativan utjecaj na svoje korisnike. Naša misija je da koristimo najsavremenije tehnologije koje nam daju prednost na tržištu, kako bismo ponudili kvalitetne usluge i održali zadovoljstvo naših klijenata.”

digitaltveurope.com

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top