Netflix strimovao prvi sportski događaj uživo sa F1 vs PGA golfom

0
netflix-strimovao-prvi-sportski-dogadjaj-uzivo-sa-f1-vs-pga-golfom
Netflix strimovao prvi sportski događaj uživo sa F1 vs PGA golfom

Ako želite da vidite kako izgleda sportski događaj uživo na Netfliksu, postavite svoj kalendar za Netflix kup na 1800 ET u utorak, 14. novembra, kada su vozači Formule 1 i PGA TOUR golferi upareni zajedno za golf turnir sa devet rupa u golf klubu Wynn u Wynn Las Vegasu.
Ovo je prvi sportski događaj uživo koji je Netflix ugostio i u njemu se pojavljuju zvijezde iz dvije popularne sportske serije, ‘Formula 1: Drive to Survive’ i ‘Full Swing’. Netflix Cup održava se tokom sedmice Velike nagrade Formule 1 Heineken Silver Las Vegas.

Postoje četiri para igrača, od kojih se svaki sastoji od vozača Formule 1 i PGA TOUR profesionalca. Igraju utakmicu sa osam rupa, a zatim dvije vodeće ekipe napreduju do finalne rupe. Igrači su:Vozači Formule 1: Alex Albon (Williams Racing), Pierre Gasly (BWT Alpine F1 Team), Lando Norris (McLaren Racing) i Carlos Sainz (Scuderia Ferrari).

PGA TOUR golferi: Rickie Fowler, Max Homa, Collin Morikawa i Justin Thomas.

Događaj je klasičan sportski crossover i prikazuje dva Netflixova izbijanja sportskog programa. “Formula 1: Drive to Survive” je sada u produkciji u svojoj šestoj sezoni, a serija je zaslužna za vožnju fandoma za ovaj sport u SAD-u.

Netflix Cup je sankcionisan od strane PGA TOUR-a i Formule 1. Producirat će ga Excel Sports Management, BZ Entertainment i Full Day Productions (Connor Schell i David Chamberlin) – kompanija koja stoji iza ESPY nagrada, Oscars Red Carpet Showa i NFL nagrada.

“Volimo da vidimo kako su naše sportske serije donele povećanu fandom sportskim ligama i takmičenjima širom sveta,” rekao je Gabe Spitzer, potpredsednik Nonfiction Sports-a na Netflix-u. “Netfliksov kup će tu energiju podići na viši nivo sa globalnim zvezdama iz dva popularna hita koji će se takmičiti na našem prvom sportskom događaju uživo.”

“Kontinuirani uspjeh Drive to Survive odigrao je značajnu ulogu u rastu Formule 1 u SAD-u, što je na kraju dovelo do dodavanja treće američke utrke,” izjavila je Emily Prazer, glavna komercijalna direktorica Las Vegas Grand Prix, Inc. “Jedino je prikladno da naš inauguralni trkački vikend započnemo zabavnim događajem koji mogu prenositi fanovi Formule 1 i PGA TOUR-a širom svijeta.”