Paramount+ brendirano čvorište na Streamzu ukazuje na novu opciju distribucije

0
paramount+-brendirano-cvoriste-na-streamzu-ukazuje-na-novu-opciju-distribucije
Paramount+ brendirano čvorište na Streamzu ukazuje na novu opciju distribucije

Belgijski striming servis Streamz stvara Paramount+ brendirano područje na svojoj platformi kao deo višegodišnjeg ugovora o licenciranju koji uključuje skriptovane i neskriptovane serije i dečije programiranje. Brendirana čvorišta predstavljaju novu opciju distribucije.
Ovaj sporazum pojačava strategiju Paramount Global Content Distribution da proširi brend Paramount+ na više načina. U streaming prostoru to već uključuje stavljanje Paramount+ na raspolaganje kao usluga direktnog potrošača i upakovana partnerstva na ključnim tržištima. Kompanija ističe da će koristiti brendirane čvorišta na lokalnim tržištima kroz ugovore o licenciranju, kao što se vidi ovdje.

Paramount+ brendirano čvorište na Streamzu biće dostupno od decembra i uključuje pristup najnovijoj Paramount+ seriji sledeće godine. To daje Streamz pretplatnicima mogućnost pretraživanja i streaminga sadržaja iz Paramounta.Među njima su i naslovi kao što su ‘1883’, ‘1923’, ‘Frasier’, ‘Mayor of Kingstown’, ‘Paw Patrol’ i ‘Tulsa King’. Streamz pretplatnici će također imati pristup Paramount Pictures filmovima u narednim mjesecima, uključujući ‘Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One’ i ‘Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem’.

Dan Cohen, glavni direktor za licenciranje sadržaja u Paramount Globalu i predsjednik Republic Picturesa, kaže: “Oduševljeni smo saradnjom sa Streamzom na predstavljanju brenda Paramount+ u Belgiji. Proširenjem našeg ugovora o licenciranju sa Streamz-om, možemo ponuditi njihovim pretplatnicima pogodnu, jednokratnu brendiranu oblast za gledanje omiljenih naslova i otkrivanje novog sadržaja.”

NBCUniversalov Peacock pretplatnički streaming servis u SAD-u i Hallmark Media zauzeli su prvo mjesto za model brendiranog čvorišta kada su najavili sporazum u oktobru 2022. godine. Taj namjenski brend hub istaknut je na Peacockovoj početnoj stranici kao jedinstvena destinacija za sve stvari Hallmark Media. Gledaoci su mogli da strimuju programe uživo i na zahtev sa Hallmark Channel-a, Hallmark Movies & Mysteries i Hallmark Drama preko brendiranog čvorišta.