Prva streaming platforma za amaterske i omladinske sportove

0
prva-streaming-platforma-za-amaterske-i-omladinske-sportove
Prva streaming platforma za amaterske i omladinske sportove

NBC Sports Next pokrenuo je prvi pretplatnički striming servis za mlade i amaterske sportske događaje. Podržava strimovanje sportskih događaja uživo i na zahtev na različite uređaje, sa planovima za povezanu TV aplikaciju 2024. godine.
Nova platforma nazvana je SportsEngine Play i pružit će streaming dom u SAD-u za nacionalna upravljačka tijela koja pokrivaju omladinske i amaterske sportove, glavne klupske programe i pojedinačne timove. Njihovi gledaoci će uključivati i same sportiste i njihove porodice.

Biće pokriveni vodeći sportovi, uključujući fudbal, košarku, bejzbol, hokej, odbojku, fudbal i lakros. Ostali sportovi, uključujući navijanje, ples, umjetničko klizanje, gimnastiku i borilačke vještine, bit će dostupni putem platforme SportsEngine Play.Frisco Independent School District, jedan od najvećih okruga u Teksasu, primjer je vrsta organizacija koje bi mogle koristiti platformu. NBC Sports Next pokrenuo je web portal Frisco Sports Live koji pokreće SportsEngine Play, a to će tokom školske godine strimovati približno 4.000 sportskih događaja za 12 srednjih škola i 18 srednjih škola u okrugu.

“Frisco ISD je uzbuđen što će biti prikazana dostignuća njegovih učenika”, objašnjava Jerry Littlejohn, sportski direktor Frisco ISD-a. “Kvalitet videa je izvanredan i dodaje iskustvo učesnika, porodica i fanova širom okruga i šire.”

Video streaming putem SportsEngine Play može poticati iz različitih izvora kamera, od mobilnog telefona do autonomnih kamera koje su profesionalno instalirane na sportskim prostorima. Preko 90 kamera je već instalirano na više od 85 lokacija i ovi brojevi će rasti kako se više organizacija pridruži platformi.

Stotine sati live i on-demand streaming sadržaja već su snimljeni na SportsEngine Play. Servis dolazi sa alatima za uređivanje video zapisa tako da timovi i sportisti mogu da kreiraju sopstvene istaknute kolutove.

SportsEngine Play je takođe domaćin elitnih amaterskih sportskih takmičenja, kao što je NXTPRO Sports’ PRO16 Basketball Circuit. NBC Sports Next saopštio je da će nastaviti da stiče prava na striming na elitna amaterska sportska takmičenja koja će zabavljati i inspirisati mlade sportiste.

Kompanija omogućava sportskim organizacijama, ligama, trenerima i roditeljima da ujedine timove, porodice i mlade sportiste oko sportova koje vole na način koji nikada ranije nije bio moguć.

Brett MacKinnon, viši potpredsjednik i generalni direktor, Youth and Recreational Sports u NBC Sports Next, dodaje: “Oduševljeni smo što možemo predstaviti SportsEngine Play za više od 30.000 sportskih organizacija mladih i milione igrača i porodica kojima služimo putem naših NBC Sports Next tehnoloških platformi i aplikacija.

“S obzirom na našu sportsku i medijsku DNK, jedinstveno smo pozicionirani da isporučimo ovaj proizvod sportskoj zajednici – eminentnoj streaming platformi za sve omladinske i amaterske sportove, sa personaliziranim video sadržajem, najboljim video zapisima za razvoj instrukcija i igrača i još mnogo toga kako nastavimo da rastemo.”

Fotografija prikazuje NBC Sports Next’s SportsEngine Play streaming platformu za mlade/amaterske sportove.