Amagi pokreće razvojni centar u Hrvatskoj

Amagi je u glavnom gradu Hrvatske otvorio svoj prvi europski centar za istraživanje i razvoj. Zagreb.

Prema navodima kompanije, novi centar će podići kvalitet i brzinu tehničke podrške koju nudi svojim evropskim kupcima, a istovremeno će unaprijediti napore u razvoju proizvoda.Amagi dodaje da će razvojni centar voditi Igor Marinić, Marko Horvat i Danijel Perić koji će sada postati sastavni dio Amagija.

Komentarišući lansiranje, Baskar Subramanian, izvršni direktor i suosnivač, Amagi, rekao je: „Naš cilj je oduvijek bio da unesemo intuitivniju i inteligentniju tehnologiju u svijet emitiranja kako bismo pomogli medijskim kompanijama da isporuče bolji doživljaj gledanja svojim potrošačima. S namjenskim R&D centrom u Hrvatskoj, sada ćemo biti bliže našim europskim kupcima i moći ćemo im ponuditi tehnološku podršku u stvarnom vremenu. Igor i njegov tim su divan dodatak porodici Amagi i radujemo se rastu s njima.”

Igor Marinić, generalni nanager – Istočna Evropa, Amagi, dodao je: „Amagi nije mogao izabrati bolju destinaciju za nastavak svojih planova širenja u Evropi. Hrvatska se uspješno etablirala kao zemlja s vrhunskim talentima na globalnoj tehnološkoj mapi. Sigurni smo da će novootvoreni Amagi R&D centar biti jedan od ključnih pokretača rasta i uspjeha kompanije u regiji”.

Amagi isporučuje linearne kanale u preko 40 zemalja širom svijeta, s većinom klijenata sa američkog tržišta.

Njegova lista kupaca uključuje ABS-CBN, AccuWeather, A+E Networks UK, Cinedigm, Cox Media Group, Crackle Plus, Fremantle, Gannett, Gusto TV, NBCUniversal, Tastemade, The Roku Channel, Vice Media i brojne druge globalne kompanije.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles