– Naš ulazak u ASEE grupu je značajan sa aspekta osnaživanja pozicije kompanije u Bosni i Hercegovini i regionu. Također, dodatno predstavlja šansu za razvoj kompanije na globalnom tržištu. Sigurno je da ASEE kroz poslovanje u 23 zemlje može u velikoj mjeri doprinijeti širenju naših proizvoda na nova tržišta i da zajedno možemo ostvariti bolje poslovne rezultate. S druge strane, BSTS, kao regionalni lider na polju inteligentnih saobraćajnih sistema i rješenja za pametne gradove, sa svojim proizvodima će upotpuniti proizvodni ASEE portfolio, ojačati i potvrditi lidersku poziciju kompanije ASEE u novim i već postojećim industrijskim vertikalama – izjavio je direktor BSTS-a, Mirza Varatanović.

Misija BSTS-a temelji se na istraživanju i razvoju novih usluga, proizvoda i tehnologija, inženjerskih rješenja u području telekomunikacija, dizajna i inženjeringa inteligentnih sistema za telekomunikacijske kompanije.

– BSTS sa nama dijeli zajedničke vrijednosti najvišeg ugleda i kompetencija u svim respektabilnim oblastima svog poslovanja, sa jakim poznavanjem najbrže rastućih i najperspektivnijih industrija današnjice. Vjerujem da će ASEE, uz tim BSTS-a, još više biti sinonim izvrsnosti, znanja i povjerenja u telekomunikacijama, jednako kao u bankarstvu, proizvodnji softvera i elektronskim servisima – komentarisao je Tomasz Ciborek, direktor prodajnih operacija grupacije Asseco South-Eastern Europe.

Darko Glamočanin, direktor ASEE Sarajevo, dodao je:

– ASEE je od svog osnivanja zauzeo vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini kao pružatelj usluga i proizvođač softvera u finansijskom sektoru. Godinama gradimo poziciju tržišnog lidera i pokretača promjena koji je prepoznat u poslovnoj zajednici kao kompanija spremna na najnovije izazove i primjenu transformacijskih tehnologija kao što su servisi u oblaku, analitika, big-data, vještačka inteligencija i druge. Želimo dobrodošlicu BSTS-u, novom članu ASEE tima. Siguran sam da ćemo zajedno ojačati našu poziciju u Bosni i Hercegovini i regiji te još bolje podržati sve klijente u procesu digitalizacije.

BSTS je osnovan 2002. godine i na tržištima je prisutan kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema, koji se zasnivaju na modernim tehnologijama i vlastitim tehnološkim istraživanjima.

Misija kompanije zasniva se na istraživanju i razvoju novih servisa, tehnologija, inžinjerskih rješenja u području telekomunikacije, projektovanja i dizajniranja inteligentnih sistema za telekomunikacijske kompanije. Koncept rješenja uvijek je u skladu sa zahtjevima i potrebama klijenata i zasnovan je na priznatim međunarodnim standardima iz telekomunikacijskih i informacijskih oblasti.

ASEE je jedna od najvećih IT kompanija na području proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja i usluga u regiji jugoistočne Evrope, Turske, Španije, Portugala, Andore, Kolumbije, Perua, Dominikanske Republike, Slovačke i Češke. Kompanija pruža ICT rješenja za različite industrijske vertikale, uključujući financijski sektor, industriju plaćanja, javnu upravu i telekomunikacije. Kompanija pruža proizvode i usluge u okviru područja plaćanja pod imenom PAYTEN. ASEE Grupa posluje u 23 zemlje i zapošljava preko 3.000 ljudi širom svijeta.

ASEE je dio Asseco Grupe, najveće IT kompanije u Poljskoj te Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi. Asseco Grupa prisutna je u više od 55 zemalja svijeta (većina europskih zemalja, Izrael, SAD, Afrika, Japan i Kanada) s više od 27.000 zaposlenika.