ChatGPT prestigao Netflix u web saobraćaju

0
chatgpt-prestigao-netflix-u-web-saobracaju
ChatGPT prestigao Netflix u web saobraćaju

Konkretno, podaci prikupljeni od strane Finbold ukazuju da je između juna 2023. i avgusta 2023. ChatGPT zabilježio procijenjeni prosječan broj od 1,51 milijardu mjesečnih posjeta veb stranici Chat.openai.com.

Ovaj broj ChatGPT svrstava na deveto mjesto među deset najposećenijih veb stranica sa AI platformom, ispred giganta za strimovanje, Netflixa, koji je registrovao 1,49 milijardi poseta tokom istog perioda.U međuvremenu, Google.com, pretraživač vlasništvo kompanije Alphabet, i dalje dominira digitalnom arenom sa nevjerovatnih 85,41 milijardi posjeta. Tik iza njega je YouTube, sa 33,56 milijardi posjeta.

Facebook, proizvod kompanije Meta, osvaja treće mjesto ukupno sa 17,2 milijarde, dok Instagram zauzima četvrto mjesto sa 6,68 milijardi. X (nekada Twitter) ostaje stabilan sa 6,48 milijardi posjeta.

Druge veb stranice na top deset listi uključuju Wikipedia.com (4,41 milijardu), Yahoo.com (3,65 milijardi) i Amazon.com (2,46 milijardi).

Pokretači rasta ChatGPT-a

Istraživanje je istražilo neke od faktora koji su doprineli meteorološkom rastu broja poseta veb stranici ChatGPT-a. Prema istraživačkom izveštaju:

“Web stranica ChatGPT-a svrstava platformu među najbrže rastuće subjekte na internetu, imajući u vidu da je prošlo manje od godinu dana od njenog lansiranja. Zaista, OpenAI je lansirao alat u trenutku kada su se drugi etablirani tradicionalni igrači suzdržavali zbog neizvjesnosti koja prati interaktivne AI platforme, kao što je potencijalna šteta koju mogu prouzrokovati, poput širenja dezinformacija ili govora mržnje. Ono što izdvaja ChatGPT je njegova izuzetna sposobnost da pruži personalizovane i raznovrsne preporuke za sadržaj, odgovori na upite, pruži sveobuhvatna objašnjenja, pa čak i pomogne u kreativnim poduhvatima kao što su pisanje, kodiranje i generisanje ideja”.


poslovnenovine.ba