skip to Main Content
Cloudflare za četvrtinu proširio mrežu podatkovnih centara
Cloudflare-za-cetvrtinu-prosirio-mrezu-podatkovnih-centara

Cloudflare je proširio svoju mrežu podatkovnih centara za četvrtinu, tako da su njegovi podatkovni centri sada prisutni u 250 gradova u 100 zemalja. Tijekom posljednje dvije godine kompanija je udvostručila svoj ukupni mrežni kapacitet na 100 Tb/s, ​​što joj je omogućilo da izdrži čak i najveće DDoS napade te svojim korisnicima pruži brže i pouzdanije usluge bilo gdje u svijetu, navodi se u priopćenju kompanije.

“Nedavni prekid rada Facebooka i srodnih usluga pokazao je koliko velik i neposredan utjecaj na pojedince i tvrtke danas može biti višesatna nedostupnost web aplikacija”, rekao je Nebojša Stankić, regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu u kompaniji Zebra Systems. “Proširenjem mreže Cloudflare poboljšava sigurnost, brzinu i pouzdanost isporuke internetskih sadržaja, uključujući i zaštitu od masivnih DDoS napada.“

Tri nove lokacije u Europi uključuju podatkovne centre u Corku u Irskoj, Palermu u Italiji i Ekaterinburgu u Rusiji. Cloudflare sada ima podatkovne centre u 47 gradova u 30 europskih zemalja. U Sjevernoj Americi Cloudflare ima podatkovne centre na 49 lokacija, a u Aziji u 84 grada.

Što su Cloudflareovi podatkovni centri bliži korisnicima, traženi sadržaji brže stižu do njihovih web lokacija, aplikacija i korporativnih mreža. U današnjem svijetu, informacije često prevaljuju velike udaljenosti ili putuju kroz razne mreže na svom putu prema korisničkom podatkovnom centru. Zato Cloudflare gotovo 10 godina gradi infrastrukturu brzih i sigurnih “internetskih autocesta”, približavajući sadržaj korisnicima diljem svijeta.

U Hrvatskoj i regiji, kompanija Zebra Systems zadužena je za isporuku Cloudflareovih usluga fokusiranih na sigurnosti aplikacija i mrežne infrastrukture (uključujući, primjerice, Cloudflare DDoS i VAF), povećanje performansi i pouzdanosti internetskih aplikacija (Cloudflare CDN i DNS), sigurni pristup Internetu (Cloudflare for Teams, Cloudflare Access, Zero Trust) ili platforme za programere (Cloudflare Workers).

46

Vezani članci

Back To Top
Search