Cloudflare za četvrtinu proširio mrežu podatkovnih centara

cloudflare-za-cetvrtinu-prosirio-mrezu-podatkovnih-centara

Cloudflare je proširio svoju mrežu podatkovnih centara za četvrtinu, tako da su njegovi podatkovni centri sada prisutni u 250 gradova u 100 zemalja. Tijekom posljednje dvije godine kompanija je udvostručila svoj ukupni mrežni kapacitet na 100 Tb/s, ​​što joj je omogućilo da izdrži čak i najveće DDoS napade te svojim korisnicima pruži brže i pouzdanije usluge bilo gdje u svijetu, navodi se u priopćenju kompanije.

“Nedavni prekid rada Facebooka i srodnih usluga pokazao je koliko velik i neposredan utjecaj na pojedince i tvrtke danas može biti višesatna nedostupnost web aplikacija”, rekao je Nebojša Stankić, regionalni menadžer za Jugoistočnu Europu u kompaniji Zebra Systems. “Proširenjem mreže Cloudflare poboljšava sigurnost, brzinu i pouzdanost isporuke internetskih sadržaja, uključujući i zaštitu od masivnih DDoS napada.“

Tri nove lokacije u Europi uključuju podatkovne centre u Corku u Irskoj, Palermu u Italiji i Ekaterinburgu u Rusiji. Cloudflare sada ima podatkovne centre u 47 gradova u 30 europskih zemalja. U Sjevernoj Americi Cloudflare ima podatkovne centre na 49 lokacija, a u Aziji u 84 grada.

Što su Cloudflareovi podatkovni centri bliži korisnicima, traženi sadržaji brže stižu do njihovih web lokacija, aplikacija i korporativnih mreža. U današnjem svijetu, informacije često prevaljuju velike udaljenosti ili putuju kroz razne mreže na svom putu prema korisničkom podatkovnom centru. Zato Cloudflare gotovo 10 godina gradi infrastrukturu brzih i sigurnih “internetskih autocesta”, približavajući sadržaj korisnicima diljem svijeta.

U Hrvatskoj i regiji, kompanija Zebra Systems zadužena je za isporuku Cloudflareovih usluga fokusiranih na sigurnosti aplikacija i mrežne infrastrukture (uključujući, primjerice, Cloudflare DDoS i VAF), povećanje performansi i pouzdanosti internetskih aplikacija (Cloudflare CDN i DNS), sigurni pristup Internetu (Cloudflare for Teams, Cloudflare Access, Zero Trust) ili platforme za programere (Cloudflare Workers).

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top