FER i Siemens Energy surađivat će u razvoju novih tehnologija

fer-i-siemens-energy-suradjivat-ce-u-razvoju-novih-tehnologija

Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta (FER) u Zagrebu, prof. dr. sc. Gordan Gledec i Uprava Siemens Energyja u Hrvatskoj, koju predstavljaju predsjednik Uprave Boris Miljavac i članica Uprave Laura Musić, potpisali su Sporazum o suradnji na istraživačkim i razvojnim projektima.
Sporazum se sklapa u cilju ostvarenja dugoročne znanstvene, tehničke i stručne suradnje na području istraživanja i razvoja, a posebice na projektima razvoja novih tehnologija u području istraživanja, razvoja i obrazovanja iz područja djelatnosti Fakulteta, pri čemu obje strane sklapanjem ovog sporazuma potvrđuju potrebu i spremnost za međusobnu stručnu i tehničku suradnju.
Zajednička suradnja obuhvaća pripremu i realizaciju razvojno-istraživačkih i drugih projekata u zemlji i inozemstvu koji su vezani za uvođenje novih tehnologija, kao i zajedničko prezentiranje i objavljivanje rezultata istraživanja. Sporazum također uključuje zajedničke javne istupe u cilju širenja istine o znanstvenim i tehničkim spoznajama vezanim za realizaciju suradnje, kao i jačanja društvenog utjecaja djelatnosti, aktivnosti te druge oblike suradnje u ostvarivanju zajedničkih interesa.
“FER je svjestan svoje važne uloge pokretača promjena u području visokih tehnologija. Naši studenti i istraživači su ono najbolje što Hrvatska ima, a gospodarstvo utemeljeno na znanju počiva na inovacijama koje proizlaze iz znanstvenih istraživanja. Stoga vjerujemo da su upravo ovakve suradnje temelj za jačanje hrvatskog intelektualnog vlasništva i stvaranje dodane vrijednosti. Samo zajedno s partnerima iz gospodarstva, FER može zadržati vodeću ulogu generatora izgradnje snažnog ekosustava inovacija”, rekao je prilikom potpisivanja sporazuma dekan Gledec.
Predsjednik Uprave Siemens Energyja Miljavac istaknuo je kako je za njih suradnja s Fakultetom elektrotehnike i računarstva iznimno važna: “Jasno je da globalno vodeće kompanije u energetskom sektoru poput naše moraju aktivno sudjelovati u razvoju znanosti i novih tehnologija, pri čemu su nam relevantne institucije visokog obrazovanja i znanstvenog djelovanja u Hrvatskoj prirodan partner, a Fakultet elektrotehnike i računarstva zasigurno je predvodnik razvoja znanosti i tehnologije. Zajednička potpora razvoju znanosti najbolji je način da osiguramo stabilnu energetsku budućnost”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top