Hakirani podaci korisnika A1 Hrvatska

hakirani-podaci-korisnika-a1-hrvatska

Telekomunikacijski operator A1 Hrvatska izvijestio je da je policiji prijavio sigurnosni incident, odnosno hakerski napad kojim je kompromitiran dio osobnih podataka dijela korisnika njihovih usluga. Operator navodi da pri tome nisu ugroženi podaci o bankovnim karticama i računima korisnika.

Potencijalno kompromitirani podaci obuhvaćaju imena i prezimena, adrese, brojevi OIB-a te telefonski brojevi manje od deset posto korisnika mreže A1 Hrvatska, navodi operator. Podaci o bankovnim karticama i računima nisu kompromitirani jer nisu dostupni u hakiranoj bazi podataka.

A1 Hrvatska ističe da intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica vezanih uz sigurnosni incident te da će sve korisnike čiji su osobni podaci potencijalno kompromitirani izravno obavijestiti. Dodaju kako je policiji odmah podnesena kaznena prijava, da su informacijski stručnjaci uključeni u otkrivanje počinitelja kaznenog djela te da su poduzeli dodatne mjere zaštite. O incidentu su obaviještene mjerodavne institucije – HAKOM i AZOP – s kojima A1 Hrvatska intenzivno surađuje.

“Na žalost, usprkos svih mjera zaštite i sigurnosti moram potvrditi da je riječ o sigurnosnom incidentu koji smo utvrdili i iskreno se ispričavamo svim našim korisnicima zbog toga. Kompromitiran je dio podataka dijela A1 korisnika. Ono što trenutno možemo potvrditi, iako surađujemo s Policijskom upravom zagrebačkom na utvrđivanju svih detalja, da je riječ o imenima, prezimenima, adresama, OIB-ima i brojevima telefona. Važno je napomenuti da se ne radi o financijskim podacima ili podacima bankovnih kartica”, rekla je Dubravka Štefanac Vinovrški iz Korporativnih komunikacija A1 Hrvatska. “Korisnici, prema sadašnjim saznanjima, uopće nisu osjetili ovaj napad.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top