Hakovana kompanija Samsung

Kompanija Samsung iz Južne Koreje potvrdila je u ponedeljak da su neki od podataka ukradeni usled hakerskog napada, koji je prijavljen tokom vikenda.

Južnokorejski elektronski gigant je osaopštio da je ugrožavanje bezbednosti dovelo do toga da bude otkriven “određeni izvorni kod koji se odnosi na rad Galaxy uređaja”, ali nije uticalo na akreditive korisnika i zaposlenih. Samsung nije otkrio ko stoji iza ovog napada.

Južnoamerička hakerska grupa Lapsus preuzela je odgovornost za napad. Organizacija je na torentu objavila datoteku od 190GB, koja uključuje izvorni kod bootloadera za sve najnovije Samsung uređaje, kao i kod koji se odnosi na biometrijsku verifikaciju i enkripciju na Galaxy telefonima i tabletima. Hakeri su verovatno dobili pristup poverljivim podacima u vezi sa kompanijom Qualcomm.

Treba napomenuti da su pre nedelju dana ista grupa objavila da došla do 1TB podataka, uključujući skice i izvorni kod, od proizvođača čipova – kompanije Nvidia. ”Ne očekujemo nikakav negativan uticaj na naše poslovanje. Primenili smo mere kako bismo sprečili dalje slične incidente i nastavićemo da pružamo usluge našim klijentima “, navodi Samsung u saopštenju.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top