Hakiranje PlayStation Portala omogućilo pokretanje PSP igara izvan mreže!

hakiranje-playstation-portala-omogucilo-pokretanje-psp-igara-izvan-mreze!

PlayStation Portal je hakiran za pokretanje PSP igara offline…

Bio je to studeni 2023. godine, kada je Sony na tržište lansirao svoj prijenosni gaming uređaj pod nazivom PlayStation Portal. U pitanju je uređaj koji vam po cijeni od 230 eura omogućuje streaming igara s PlayStationa 5 putem Wi-Fi-ja. Osim toga, njegova uporabna vrijednost je prilično ograničena. Ne možete instalirati igru i nativno je izvoditi na PlayStation Portalu, ne možete igrati igre koje se streamaju preko PS Plus Premiuma (streaming iz clouda), nema YouTube, Netflixa, a ni Bluetooth nije podržan. Međutim, dogodilo se ugodno iznenađenje.

PlayStation Portal

Dva Googleova inženjera hakirali su PlayStation Portal i na njemu nativno pokrenuli igre putem PPSSPP (PSP) emulatora. Priložena fotografija na X-u prikazuju GTA: Liberty City Stories, koji se na PlayStation Portalu izvodi nativno.

After more than a month of hard work, PPSSPP is running natively on PlayStation Portal. Yes, we hacked it. With help from xyz and @ZetaTwo pic.twitter.com/AXuRROo6Ip

— Andy Nguyen (@theflow0) February 19, 2024

Andy Nguyen, jedan od inženjera, otkrio je da nisu bile potrebne modifikacije hardvera da bi emulator mogao raditi i da je za realizaciju projekta trebalo “više od mjesec dana napornog rada”.

Za sada nema naznake da će postupak hakiranja biti podijeljen u bliskoj budućnosti. Kako naglašava Andy Nguyen, ima još puno toga za učiniti po ovom pitanju. Međutim, ovog tjedna bismo mogli dobiti neke videozapise koji pokazuju emulator na djelu.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top