Koje nas igre za Playstation 5 očekuju u ovoj godini?

koje-nas-igre-za-playstation-5-ocekuju-u-ovoj-godini?

Čeka nas jako puno nadolazećih PS5 igara. Iako je i prošle godine izašlo jako puno dobrih i poneki sjajan naslov, navodno bi ova godina trebala biti još bolja.

Uz iščekivane ekskluzive za PS5 kao što je Final Fantasy 7: Rebirth koja nije daleko, i razne naslove trećih strana na koje treba obratiti pažnju, očekuje nas zaista pregršt igara. Osim toga, ako želite iskoristiti svoje PSVR2 slušalice, tu su i neke nadolazeće PSVR 2 igre kojima se možete radovati. Koje nas točno igre očekuju u 2024. godini, ali i dalje, saznat ćete u članku koji slijedi.

Tekken 8

Tekken 8

 • Razvojni tim: Bandai-Namco
 • Izdavač: Bandai Namco
 • Datum izlaska: 26.01.2024.

Nastavljamo točno tamo gdje je Tekken 7 stao s Tekken 8 s pričom igre koja se vrti oko predstojeće borbe između oca i sina između Kazuye Mishime i Jina Kazame. Nastavak izgleda još više epski zahvaljujući prelasku na Unreal Engine 5, a tu su i neke nove mehanike za pokretanje poput novog Heat Systema koji vam omogućuje bolje korištenje energije kroz agresiju lika te da tako otključate jedinstvene mogućnosti likova.

Prince of Persia The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown

 • Razvojni tim: Ubisoft
 • Izdavač: Ubisoft
 • Datum izlaska: 18.01.2024.

Prince of Persia: The Lost Crown potpuno je nova platformska platforma iliti ”side-scroller” koja se oslanja na Ubisoftov klasični IP. Izrađuje ga tim koji nam je donio Rayman Legends, što znači da ova igra ima veliki potencijal. Ovaj put zapravo ne igrate kao princ, već kao igrivi lik koji će spasiti princa. Istraživat ćete Mount Qaf, koji je svijet nadahnut Perzijom, koristeći svoje vremenske moći, borbene i platformske vještine.

Like a Dragon Infinite Wealth

Like a Dragon: Infinite Wealth

 • Razvojni tim: Ryu Ga Gotoku Studio
 • Izdavač: Sega
 • Datum izlaska: 26.01.2024.

Like a Dragon: Infinite Wealth izravni je nastavak Yakuza: Like a Dragon igre. Nadolazeći RPG trebao bi donijeti mnoštvo novih stvari i promjena, jer Yokohoma kao Ichiban i Kazuma Kiryu kreću na zapad, tražeći odgovore, osvetu i duševni mir na Havajima. Neki već sad smatraju da bi to mogao biti jedan od najsmješnijih JRPG-ova godine, a hoće li to zaista biti tako vidjet ćemo u siječnju.

Suicide Squad Kill the Justice League

Suicide Squad: Kill the Justice League

 • Razvojni tim: Rocksteady
 • Izdavač: Warner Bros
 • Datum izlaska: 02.02.2024.

Rocksteady nastavlja svoj rad na serijalu Batman: Arkham, ali malo i skreće s ceste i prelazi na Suicide Squad. Suicide Squad: Kill the Justice League potpuno je nova igra, s mogućnostima kooperativnog igranja 1-4 igrača, zlim Supermanom i četiri lika koja su dostupna na odabir. Točnije, radi se o Harley Quinn, Deadshotu, Kapetanu Boomerangu i King Sharku, a svi dolaze sa svojim jedinstvenim oružjem i mogućnošću prebacivanja između njih u bilo kojem trenutku.

Helldivers 2

Helldivers 2

 • Razvojni tim: Arrowhead
 • Izdavač: SIE
 • Datum izlaska: 08.02.2024.

“Postanite dio nečega većeg od sebe. Postanite junak. Budite Helldiver”! Nastavak pucačine iz 2015., Helldivers 2 je nadolazeća futuristička akcijska igra koja će biti lansirana u veljači 2024. za Windows platformu i Playstation 5. Trailer koji smo vidjeli tijekom PlayStation Showcase 2023 predstavlja ga kroz reklamni spot koji poziva gledatelja na pridruživanje redovima Helldiversa ne bi li zaštitio Super Zemlju od tekućih prijetnji. Prva igra odigrala se 250 godina nakon 3. svjetskog rata,. Helldivers 2 prikazuje bitku za zaštitu posljednje granice čovječanstva, što znači da nas čeka još više akcije nego u prvom nastavku.

Skull and Bones

Skull and Bones

 • Razvojni tim: Ubisoft Singapore
 • Izdavač: Ubisoft
 • Datum izlaska: 16.02.2024.

Kako Black Flag izgleda bez Assassin’s Creeda? To je sjajno pitanje i nešto na što će Ubisoft Singapore odgovoriti u veljači, kada Skull and Bones konačno izađe u otvorene vode. Ova taktička akcijska igra razvijala se gotovo cijelo desetljeće, prvotno se pojavila zbog toga koliko su dobro prihvaćeni elementi jedrenja u Assassin’s Creed: Black Flag.

Ono što sada postoji je avantura otvorenog svijeta u kojoj ćete biti kapetan potpuno prilagodljivog gusarskog broda, boreći se s drugim igračima preko Indijskog oceana.

Final Fantasy VII Rebirth

Final Fantasy VII Rebirth

 • Razvojni tim: Square-Enix
 • Izdavač: Square-Enix
 • Datum izlaska: 29.02.2024.

Final Fantasy 7 Rebirth trebao bi nastaviti avanture Clouda i njegove Avalanche družine, iako smo prilično daleko od vremenske linije FF7 koje se sjećaju svi ljubitelji ove stare, ali vrlo legendarne igre. Square Enix u ovom trenutku zacrtava svoj vlastiti put, odmičući se tako sve više od izvorne priče dok još uvijek prihvaća neke od njezinih najboljih elemenata. To znači da bismo trebali ponovno vidjeti Gold Saucer, kao i Vincenta kao igrivog lika. Final Fantasy 7 Rebirth, odnonso nastavak avantura, trebao bi biti lansiran krajem veljače. Neki igrači reći će ”napokon”!, budući da želimo vidjeti u kojem smjeru će nastaviti ići nastavak priče.

Alone in the Dark

Alone in the Dark

 • Razvojni tim: Pieces Interactive
 • Izdavač: THQ Nordic
 • Datum izlaska: 20.03.2024.

Alone in the Dark bila je takoreći prva franšiza koja je nastojala igračima prikazati nešto što je dotad bilo novo i ne baš viđeno: survival horor žanr. Taj žanr kasnije je usavršio Capcom sa svojim Resident Evilom, no bez obzira na to, ne smijemo zaboraviti Alone in the Dark. Prvi nastavak izašao je davne 1992. godine. No, iduće godine, točnije krajem ožujka, trebali bismo vidjeti prvi nastavak ali u potpuno novom ruhu.

THQ Nordic je programerski tim koji je zaslužan za takoreći uskrsnuće legendarne igre. Igrač će u igri imati mogućnost preuzimanja kontrole nad dva igriva lika: Emily Hartwood i Edwarda Carnbya, legendarnog istražitelja paranormalnog. Što nas točno očekuje u Derceto palači i s kakvim paranormalnim dogodovštinama će se morati obračunavati igrivi dvojac saznat ćemo za tri mjeseca.

Rise of the Ronin

Rise of the Ronin

 • Razvojni tim: Team Ninja
 • Izdavač: Koei Techmo
 • Datum izlaska: 22.03.2024.

Rise of the Ronin potpuno je nova ekskluziva za PS5 koju razvija Team Ninja. Igra je opisana kao akcijski RPG otvorenog svijeta usredotočen na borbu koji se odvija u kasnom 19. stoljeću u Japanu, tijekom razdoblja velikih promjena poznatog kao “Bakumatsu”. Igra već sada izgleda fantastično, a to je čak i ako se ne pojavi prije 2024. Team Ninja jedan je od majstora stvaranja samurajskih i ninja akcijskih igara, tako da će ovo biti igra koju vrijedi pogledati.

Black Myth Wukong

Black Myth: Wukong

 • Razvojni tim: Game Science
 • Izdavač: Game Science
 • Datum izlaska: 20.08.2024.

Black Myth Wukong akcijski je RPG koji se temelji na kineskoj mitologiji i prati priču o Putovanju na Zapad, romanu iz klasične kineske književnosti. Igrač će u igri imati mogućnost preuzimanja uloge ”Odabranog”. ”Odabrani” će se morati suočiti s različitim izazovima kako biste otkrili istinu iza legende iz prošlosti.

Uz različite čarolije i sposobnosti koje će igrač imati na raspolaganju, možete očekivati puno akcije i mnoštvo vrlo zanimljivih borbi s ”bossevima”. Ako ste ljubitelj kineske mitologije i ako volite akcijske RPG naslove, onda je ovo igra koju bi svakako vrijedilo isprobati.

Warhammer 40,000 Space Marine 2

Warhammer 40,000: Space Marine 2

 • Razvojni tim: Saber Interactive
 • Izdavač: Focus Entertainment
 • Datum izlaska: 09.09.2024.

U novom nastavku Warhammera igrač će imati priliku postati svemirski marinac u ovom povratku kultno-klasične serije. Za novi nastavak kultnog serijala zadužen je programerski tim pod nazivom Sabre Interactive, to jest isti onaj tim koji je osmislio igru World War Z.

O čemu se radi u Warmahher 40,000: Space Marine 2? Radi se o avanturi u trećem licu. Igrač će imati na raspolaganju brojne sposobnosti i mogućnosti koje će mu pomoći u obračunu s hordama Tiranida, a sve naravno kako bi zaštitio čovječanstvo. I ovaj nastavak i na prvi pogled djeluje vrlo intenzivno i akcijski ”nabrušeno”, baš kao što bismo i očekivali od novog nastavka kultnog serijala. No na igranje ovog nastavka morat ćemo se poprilično strpjeti, budući da bi trebao izaći tek u rujnu iduće godine.

The Casting of Frank Stone

The Casting of Frank Stone

 • Razvojni tim: Supermassive Games
 • Izdavač: Behavior Interactive
 • Vrijeme izlaska: 2024. godina

The Casting of Frank Stone nova je igra koja se zasniva više na pripovijedanju, na kojoj radi tvrtka koja je bila zaslužna za igre sličnog tipa, Until Dawn i The Quarry, Supermassive Games. Napravljena u suradnji s Behavior Interactive, priča se odvija u svemiru Dead by Daylight u gradu Cedar Hills, za koji se tvrdi da je zauvijek promijenjen zahvaljujući ubojici po imenu Frank Stone. S obzirom na mračnu prošlost grada, igrač će u ovoj igri imati priliku istražiti tajne Cedar Hillsa s novim rosterom likova, s time da će, kako to već biva u igrama ovakvog tipa, svaka odluka koju donesete oblikovati smjer vaše avanture.

John Carpenters Toxic Commando

John Carpenter’s Toxic Commando

 • Razvojni tim: Saber Interactive
 • Izdavač: Saber Interactive
 • Vrijeme izlaska: 2024. godina

Ako volite igre kao što je Left 4 Dead 1 i 2, odnosno ako volite provoditi sate ubijajući zombije u post-apokaliptičnom svijetu, u tom slučaju bi Toxic Commando Johna Carpentera mogla biti prava igra za vas. Igra je prvi puta djelomično najavljena na Summer Game Festu 2023., s time da je kasniji trailer koji je izašao, bio baš onako prikladno kaotičan, kao što bismo i očekivali od jedne ovakve igre.

Mnoštvo akcije, mnoštvo metaka koje trebate uputiti u smjeru nemrtvih koji vam se približavaju u trku i vjerujemo određen broj vrlo učinkovitih oružja pružit će igračima suludu akciju, koja bi se po intenzitetu i kvaliteti, nadamo se, mogla mjeriti s uspješnim igrama koje je Valve izbacio na tržište 2008. i 2009. godine.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top