LG-ev UltraGear 49-inčni zaslon omjera slike 32:9 podiže uranjajuće iskustvo igranja na višu razinu

Zakrivljenog zaslona i s brzinom osvježavanja od 240 Hz, novi LG-ev gaming monitor pomaže u kreiranju ekspanzivnog okruženja i boljeg odziva

Zagreb, 5. lipnja 2023. – LG Electronics (LG) lansirao je svoj najnoviji UltraGear gaming monitor (model 49GR85DC), kojeg karakteriziraju zakrivljeni 49-inčni zaslon omjera slike 32:9 te ultra visoka brzina osvježavanja od 240 Hz. Novi impresivni model ostavlja dojam kao da se dva monitora omjera 16:9 nalaze jedan pored drugog. Time je postignuta vrhunski glatka kvaliteta slike koja omogućava uranjajuće iskustvo zahvaljujući kojem igranje postaje nevjerojatno lako. Iako je dizajniran imajući na umu potrebe igrača, 49GR85DC je zbog napredne funkcije multitaskinga i iznimno širokog zaslona također prikladan i za rad ili pregledavanje sadržaja.LG-UltraGear-49GR85DC

S 49-inčnim Dual QHD (5,120 x 1,440) panelom razlučivosti i 1000R zakrivljenosti, LG-ev novi UltraGear gaming monitor pruža oštre i živopisne slike koje dominiraju vidnim poljem korisnika. Kombinacija izdašne širine zaslona i brzine osvježavanja od 240 Hz1, pomaže u kreiranju ekspanzivnog okruženja same igre i boljeg odziva – čineći naslove stvarnijima i dinamičnijima. VESA DisplayHDR 1000 ujedno je garancija da 49GR85DC ima omjer kontrasta 3000:1 i vršnu svjetlinu od 1000 nita2, čime se postižu žive boje i duboko nijansirana crna. Trostranog dizajna i gotovo bez obruba, monitor omogućuje korisnicima da ostanu usredotočeni na svoju igru ili na istraživanje omiljenih im virtualnih svjetova.

LG-UltraGear-49GR85DC

Uzimajući u obzir činjenicu da nije isključivo ograničen na gaming ulogu, 49GR85DC podržava niz multitasking značajki koje korisnicima dozvoljavaju uživanje u prednostima njegovog izduženog zaslona omjera 32:9. Novi UltraGear podržava Picture-in-Picture (PIP) i Picture-by-Picture (PBP) načine rada. PIP način omogućuje korisnicima prikaz sadržaja s drugog povezanog uređaja putem plutajućeg prozora, dok im PBP način, prikladnom podjelom na dva diskretna dijela, omogućuje rad s više otvorenih prozora istovremeno.

Važan za korisnike koji uživaju u igricama na računalu i na konzolama – a koristan i za multitasking – novi monitor poveziv je putem DisplayPort 1.4 i HDMI 2.1 sučelja, a oba omogućuju glatko igranje na 240 Hz u Dual QHD rezoluciji. Osim toga, zakrivljeni UltraGear poboljšava iskustvo igranja i svojim LED Hexagon pozadinskim osvjetljenjem, kao i podrškom za DTS Headphone:X – napredno audio rješenje koje putem žičnih slušalica pruža izvanredan trodimenzionalni zvuk.

Kako tržište gaming monitora nastavlja sazrijevati i rasti, tako raste i potražnja za ekspanzivnim zaslonima koji nude visoku stopu osvježavanja i sliku vrhunske kvalitete“, izjavio je Seo Young-jae, viši potpredsjednik i voditelj IT poslovne jedinice tvrtke LG Electronics Business Solutions. „Dizajniran za igranje, ali jednako prikladan i za multitasking, novi UltraGear svestrano je i vrhunsko zaslonsko rješenje koje pokazuje našu predanost i sposobnost da zadovoljimo raznolike potrebe današnjih potrošača“.

Trenutno dostupan u SAD-u, novi UltraGear gaming monitor tijekom svibnja bit će plasiran na ključna europska tržišta, dok će se na azijskim pojaviti kasnije tijekom godine.

Ključne specifikacije:

LG UltraGear Gaming Monitor (49GR85DC)
Tip displeja VA (Vertical Alignment)
Veličina zaslona 49 inča
Omjer slike 32:9
Razlučivost DQHD (5,120 x 1,440)
Brzina osvježavanja 240 Hz1
Raspon boja DCI-P3 95% (typ.)
Omjer kontrasta 3000:1
Svjetlina 1000 niti (peak)
450 niti (typ.)
Vrijeme odziva 1ms Gray-to-Gray (GtG)
Zakrivljenost 1000R
HDR VESA DisplayHDR 1000
Povezivost HDMI 2.1 x 2
DisplayPort 1.4 x 1
USB 3.0 x 1 Upstream
X 2 Downstream
4pole H/P out (DTS HP:X)
Picture-in-Picture Da
Picture-by-Picture
Postolje Nagib: -5 to + 15°
Visina: 110mm
Obrtanje: ± 15˚
Zakretanje: nije dostupno

***

1 Za igranje na 240 Hz u Dual QHD razlučivosti potrebno je računalo s grafičkom karticom koja podržava HDMI 2.1 i DisplayPort 1.4.

2 Vrhunska HDR svjetlina je zajamčena.pcchip.hr

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles