Microsoft planira dovesti svoje Xbox ekskluzive na PlayStation 5

microsoft-planira-dovesti-svoje-xbox-ekskluzive-na-playstation-5

Microsoft bi uskoro mogao promijeniti strategiju za Xbox ekskluzive i učiniti ih multiplatformskim igrama. Ranije se već spominjalo kako će PlayStationu 5 i Nintendo Switchu završiti Sea of Thieves i Hi-Fi Rush, a najnoviji izvještaji upućuju na dolazak Starfielda i Indiana Jones and the Great Circle na PlayStation 5.

Iako bi takvo što moglo zvučati nerealno, na XboxEra portalu su se pojavile informacije kako Starfield dolazi na PS5 nakon izlaska Shattered Space ekspanzije za PC i Xbox Series X/S. U izvještaju se također navodi kako je Microsoft proširio ulaganja u razvojne komplete za PS5 kako bi podržao ovaj zaokret u gamingu.

Na The Verge portalu se pak može pročitati kako se razmatra o dovođenju Indiana Jones and the Great Circle na PS5. Iako će Bethesda prvo lansirati  Indiana Jones igru kao ekskluzivu za Xbox, igra se tu neće mnogo zadržati. PS5 izdanje razmatra se nekoliko mjeseci kasnije, a premijera na PC i Xbox Series X/S konzolama planirana je za kraj 2024. godine.

We’re listening and we hear you. We’ve been planning a business update event for next week, where we look forward to sharing more details with you about our vision for the future of Xbox. Stay tuned.

— Phil Spencer (@XboxP3) February 5, 2024

Ovaj potez mogao bi da promjeni budućnost Xboxa kao brenda, no ništa još nije skroz potvrđeno. Navodno se iza kulisa još uvijek vodi intenzivna rasprava o tome koje bi igre trebale dobiti port na konkurentske konzole. Stoga možemo očekivati da će Microsoft uskoro otkriti svoju novu poslovnu strategiju.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top