Skip to content

Najbolje gaming stolice koje trenutno možete pronaći na tržištu!

najbolje-gaming-stolice-koje-trenutno-mozete-pronaci-na-trzistu!

Kada kupujete najbolju gaming stolicu, ključno je naći onu koja donosi najbolji ergonomski dizajn i najrobusniju kvalitetu izrade, s velikim naglaskom na udobnost.

Uzmite u obzir vrijeme kada ćete sjediti; ima smisla odlučiti se za stolicu koja je napravljena da traje i da također dobro izgleda.

Iako neki od najboljih gaming stolaca mogu imati veću cijenu, zapamtite, kao i svaki komad kvalitetnog namještaja, vrijedan je ulaganja. Naša tijela zahtijevaju odgovarajuću njegu, a Secretlab Titan Evo ističe se kao najbolja igračka stolica danas, spajajući najbolje značajke prijašnjih Secretlabovih modela i ima pristojno jamstvo ako nešto pođe po zlu.

Za pristupačnu preporuku, najbolja jeftinija gaming stolica je Corsair TC100 Relaxed, jer je to vrhunski udobna stolica sa suptilnim i vrhunskim osjećajem estetike za manje nego što biste očekivali.

U nastavku pročitajte više o tome koje su najbolje stolice za igranje igara, uz pomoć koji ćete svoj igraći segment podignuti na novu razinu!

Secretlab Titan Evo

Secretlab Titan Evo

Cijena: 630 eura

Secretlab Titan mjerilo je prema kojemu mnogi stručnjaci i to s pravom, procjenjuju sve ostale gaming stolice te stoga ne čudi kako je ovo, opet prema mišljenjima mnogih stručnjaka, jedna od najboljih, ako ne i najbolja ”gaming” stolica koju danas možete pronaći na tržištu. Da bi zaslužila tu ulogu, ispunila je sve zahtjeve koje ste mogli tražiti od gaming stolice: udobna je, pruža potporu i što je najvažnije, izgleda izvrsno. Ništa se od toga nije promijenilo ni sa Secretlab Titan Evo 2022, koja je posljednja stolica iz serije Secretlaba.

Secretlab predstavlja Titan Evo širokoj publici, s tri dostupne veličine: maloj, standardnoj i ekstra velikoj veličini. Prednost ovoga je da više nećete morati tražiti drugi model stolca kako biste pronašli pravu varijantu; Titan Evo bi trebao pokriti ogroman broj zahtjeva korisnika. Secretlab je bazi sjedala dodao manju zakrivljenost, za koju tvrdi da pomaže  u držanju korisnika u zdravom položaju pri sjedenju. Pomalo je teško reći pomaže li tako blaga zakrivljenost da me drži sigurno na mjestu tijekom dana, iako je sjedalo svejedno dosta udobno, što se može dodatno zahvaliti podstavi koja je pjenasta.

Ergonomija prilagođena korisniku znači da je Titan Evo izvrsna stolica za dugo noćno igranje ili osam sati sjedenja radi posla, a to se svodi na njegovu vrhunsku ugrađenu podršku za leđa. Vrlo je podesiva, što znači da ju korisnik može prilagoditi svojim preferencijama.

Corsair TC100 Relaxed

Corsair TC100 Relaxed

Cijena: 553 eura

Corsair TC100 Relaxed ušetao je u segment gaming stolica s profinjenim stolcem u stilu trkača, s vrlo malo kompromisa, što je razlog zbog kojeg je ovo po mnogima, jedna od najboljih cjenovno pristupačnih stolica za ”gamere”. Na mnogo načina TC100 i T3 gaming stolci su vrlo slični ne samo u njihovoj jednostavnoj boji i nagibu od 160 stupnjeva. Malo je niža, s naslonom od 81 cm, ali umjesto visokog, TC100 Relaxed je širok. Ima širi naslon, više jastuka u sjedalu i blaže kutove naslona, to jest bočnog jastuka.

Glavni nedostatak TC100 Relaxed su 2D nasloni za ruke. To znači da imate koristi samo od podesivosti gore, dolje, unutra i van, a u usporedbi sa Secretlab Titan Evo i drugim stolcima s 4D naslonima za ruke, malo je razočaravajuće. Kratak razmak između naslona za ruke znači da mogu sa zadovoljstvom osloniti laktove bez ikakve rotacijske pomoći, a nedostatak kretanja naprijed i natrag mi ne predstavlja preveliki problem.

Cijenim što i verzije TC100 Relaxed od umjetne kože i od tkanine imaju istu cijenu, jer često vidite modele gaming stolica od tkanine koji koštaju malo više. Mogu potvrditi da ne samo da je tkanina mekana kao ništa drugo, već je i prozračna i sprječava da se zalijepite za površinu kada nosite kratke hlače. Sve u svemu, ako tražite kvalitetnu i cjenovno pristupačniju ”gaming” stolicu, svakako vrijedi obratiti pozornost na ovaj model.

ThunderX3 Core

ThunderX3 Core

Cijena: 555 eura

ThunderX3 pojavio se niotkuda i korisnike je zadivio svojim kvalitetnim naslonom za leđa i pristupačnom cijenom, što su razlozi zbog kojih će ova stolica biti apsolutan broj jedan u pogledu ”gaming” stolica koje imaju najbolju podršku za leđa.

ThunderX3 je uložio mnogo vremena i truda u forsiranje ergonomije čak i onima koji su najmanje ergonomski skloni, iako bi oni s većim okvirom među vama ipak željeli pogledati Kaiser 3 XL u nastavku. Međutim, osim značajke Lumbar 360° tech naslona koji se pomiče zajedno s vama dok se premještate u stolcu, ima sjajne, dobro podstavljene 4D naslone za ruke i mehanizam Sync6 koji ću objasniti za trenutak s još mnogo ergonomskih trikova od prosječne igračke stolice.

Ta mala crna Sync6 kutija pruža nešto što se zove sinkroni nagib, što u biti održava sjedalo stolca više ravnim tako da čak i niske kraljice poput mene mogu držati noge čvrsto na tlu kada se nagnu unatrag. Jedini problem tu je što nasloni za ruke ne dolaze s njim, tako da kada se naslonite unatrag imate manje oslonca za ruke. Tu je i nagib sjedala prema naprijed, tako da se možete nagnuti kada shvatite da je vaš protivnik bolji od očekivanog.

Podesiva dubina sjedala također znači da se možete pomaknuti prema naprijed kako biste se približili. Potonji bi mogao biti najmanje koristan od svega, ali dobro dođe ako se morate udobno smjestiti uz svoje računalo, ali ne možete se približiti. Ako želite uštedjeti i ako tražite stolicu u kojoj biste mogli igrati svoje omiljene igre više sati ”u komadu”, svakako uzmite ovaj model u obzir.

AndaSeat Kaiser 3 XL

AndaSeat Kaiser 3 XL

Cijena: 500 USD

Kaiser 3 XL je fantastična stolica za svakoga tko traži malo više prostora za pomicanje od onoga što nudi uobičajen stolac za igranje. Kaiser 3 dolazi u dvije veličine: velika i ekstra velika. Veliki je dizajniran za igrače 150-190 cm, a ekstra veliki je za igrače od 181-210 cm.

Kaiser 3 se naginje do 165 stupnjeva i ima dvije poluge, jednu za kontrolu nagiba, drugu za kontrolu visine stolca. Sve ovo je izvrsno za dodatnu udobnost.

Slično poput Secretlab Titan Evo stolca, nasloni za ruke su magnetski i izrađeni su od PU pjene. Na naslonu za ruku nalaze se tri tipke, a ona koja se nalazi s vanjske strane upravlja visinom. Tipka na unutarnjoj strani stolice blizu vrha naslona za ruke omogućuje joj da ide naprijed i nazad i da se okreće lijevo-desno. Posljednja koji se nalazi ispod naslona za ruku pomiče ga lijevo-desno.

Što se pristupačnosti tiče, nisu baš na najboljim pozicijama. Tipka s lijeve strane upravlja lumbalnom potporom koja se kreće gore-dolje. Što je, opet, izvrsna funkcija ovisno o vašoj visini. Tipkana desnoj strani stolice određuje čvrstoću lumbalnog oslonca i koliko strši izvan stolca, a iako mu možda nije lako pristupiti, vrlo je učinkovit u onome što radi.

Velika i udobna, AndaSeat Kaiser 3 XL stolica namijenjena za dugotrajno sjedenje i igranje igara, neće vas razočarati!

NeueChair

NeueChair

Cijena: 840 eura

Budući da dolazi iz iste skupine iz koje dolazi i najbolja gaming stolica po mišljenjima mnogih, Secretlab Titan Evo, nije iznenađenje da je NeueChair izvanredna. No, treba imati na umu da je ovo prvo i najprije uredska stolica, a ne stolica za dugotrajno igranje igara. Pod tim mislim da je dizajnirana za korištenje dok radite za stolom, a ne za izležavanje, dok se odmarate s kontrolerom u ruci. Nije čak ni neudobna u svom potpuno ležećem stanju, ali čak i s naslonom za glavu, kojeg možete i ne morate dodatno kupiti, to nije položaj u kojem biste željeli sjediti tijekom duge sesije igranja.

Činjenica da se radi o uredskoj stolici dodatno je istaknuto pametnim kontrolama Controlshift, koje su smještene ispod svakog naslona za ruku. Dvije poluge omogućuju zaključavanje ili otključavanje naslona, ​​bilo gdje između njegovih 85  130° mogućeg kuta, te podizanje i spuštanje stolice. Sami nasloni za ruke mogli su biti bolji, s obzirom na to da ih možete podići samo pomoću mehanizma. Osim toga, ne pomiču se unutra niti van što znači da dodatna potpora za laktove otpada.

Ono što je isto svojevrstan minus jest činjenica da dodatni naslon za glavu morate dodatno i platiti, odnosno nećete ga dobiti zajedno sa stolicom. S obzirom na to da mislim da je prikladniji za aktivni položaj nego za ležeći, zapravo ne mislim da je veliki nedostatak to što nema naslon za glavu. NeueChair je sigurno napravljen da traje, s industrijskim dizajnom koji neće izgledati neprikladno čak niti u najneobičnijim.. To je potkrijepljeno solidnim12-godišnjim jamstvom, koje donekle nadoknađuje neke od briga koje su najviše usmjerene na dosta visoku cijenu ove stolice.

No, nakon testiranja može se reći da je ovo jedna od najudobnijih, ako ne i najudobnija uredska stolica koju sam imao prilike koristiti. Ako ćete veći dio dana biti za stolom radeći, a nakon toga planirate igrati igre, u tom se slučaju definitivno isplati uložiti ovolika svota novca, jer na kraju krajeva dobivate dosta udobnu stolicu, koja iako prvotno jest osmišljena kao uredska, može poslužiti i kao stolica za igranje igara, budući da je vrlo udobna.pcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept