Najbolje i najkvalitetnije bespilotne letjelice koje možete kupiti na početku 2022. godine!

najbolje-i-najkvalitetnije-bespilotne-letjelice-koje-mozete-kupiti-na-pocetku-2022.-godine!

Već dugo vremena jedna od najboljih, ako ne i najbolja bespilotna letjelica definitivno je DJI Mavic. Taj se trend nastavlja i danas, što ćete imati prilike vidjeti i na ovom našem popisu najboljih, bespilotnih letjelica koje možete kupiti na početku 2022. godine.

Ako vas zanima koje su najbolje bespilotne letjelice koje možete danas kupiti na tržištu, nastavak teksta će vas sigurno zanimati. Možda želite igračku za kuću, trkaču koju ćete ponijeti na stazu ili vrhunsku letjelicu s kamerom za snimanje fotografija i videa s neba. Za sve te mogućnosti i zadatke postoji određen model koji bi vas mogao zadovoljiti.

DJI Mavic 3 CineDJI Mavic 3 impresivno je ažuriranje serije letjelica Mavic. Kompaktni, sklopivi dizajn se nastavlja, ali sada upravljate postavom s dvije kamere, s kamerom Micro Four Thirds od 20 MP koja snima do 5,1K videozapisa i manjom kamerom od 1/2 inča koja snima do 28x zumiranja. Najviše smo impresionirani novim vremenom leta, jer će piloti vidjeti do 46 minuta na nebu.

Dostupne su dvije verzije letjelice, standardni Mavic 3 dolazi s 8 GB interne memorije, dok Mavic 3 Cine dodaje interni SSD od 1 TB i novi daljinski upravljač DJI RC Pro. Sa SSD-om, Mavic 3 Cine ima dovoljno brzu pohranu za snimanje videa s Apple ProRes 422 HQ formatom, a RC Pro ima HDMI priključak za omogućavanje vanjskih snimača ili produkcijskih zadataka uživo pomoću ove moćne letjelice. Ova odlična letjelica Mavic dolazi s netipičnom cijenom za Mavic. Standardni DJI Mavic 3 košta 2199 dolara, dok DJI Mavic 3 Fly More košta 2999 dolara, a DJI Mavic 3 Cine 4999 dolara.

DJI Inspire 2 s Zenmuse X7 kamerom Najbolja od najboljih profesionalnih bespilotnih letjelica s ​​kamerom omogućuju vam da svoju profesionalnu kameru postavite u nebo. Radi se o jednostavnim letjelicama koje možete lansirati u nebesa i uz to fotografirati i snimati kamerom zavidne kvalitete. DJI Inspire 2 je alternativa tome, nudi vlastiti izbor kamera.

Trenutno je Zenmuse X7 najbolji u ponudi. Ovo je 6K kamera s izmjenjivim lećama. Da, rekao sam 6K video snimanje. Senzor Super 35 od 24 MP može snimati u 6K CinemaDNG, 5,2K Apple ProRes i više. Kad bih nastavio pregledavati specifikacije za fotoaparat, pomislili biste da govorim o vrhunskom DSLR-u, a to je upravo moja poanta. DJI Inspire 2 lako se upravlja samostalno.

Rukuje i radi vrlo slično većini drugih DJI dronova. Međutim, najbolji način za upravljanje je s dva pilota, s jednom osobom koja kontrolira letjelicu, a druga kamerom. Može juriti brzinom od gotovo 60 milja na sat, držati se na nebu gotovo pola sata i jedan je od najsposobnijih letjelica za video prijenos uživo, savršen za novinarsku ekipu.

Najbolji od najboljih naravno dolazi po ne baš niskoj cijeni. DJI Inspire 2 možete nabaviti po cijeni 2999 dolara za osnovni paket, bez kamere. Oko 3100 USD platit ćete kameru, 1200 USD za objektive ili kombinaciju s kamerom Inspire 2 i Zenmuse X7 za oko 6249 USD. Za letjelice poput ovih, nebo je granica. DJI čak nudi Inspire 2 Premium paket za 14.460 dolara, ali ćete i dalje morati dodati neke dodatke ako želite sve.

DJI Mavic 2 ProIzdan u kolovozu 2018., DJI Mavic 2 Pro jedna je od najboljih letjelica s kamerama koje je DJI napravio. S obzirom na DJI-jev status u industriji, rekli bismo da to čini Mavic 2 Pro jednnom od najboljih bespilotnih letjelica s kamerom na tržištu. Serija Mavic 2 uključuje Mavic 2 Zoom i Mavic 2 Pro, koji se razlikuju samo po kamerama. Zoom model nudi 2x optički zum sa senzora kamere od 1/2,3 inča, a Pro model ima senzor od 1 inča koji je izradio Hasselblad.

Iako se neki bloggeri žale da Mavic 2 Pro ne može snimati fotografije i videozapise tako visoke kvalitete kao “pravi” Hasselblad fotoaparat. No ono što ćete dobiti na ovoj letjelici je kamera koja je dovoljno vrijedna da se može usporediti s kamerama koje koštaju tisuće dolara. Nije tako dobar kao oni vrhunski uređaji, ali je još uvijek prilično dobar.

Što se same letjelice tiče, Mavic 2 Pro jedan je od najbržih, najstabilnijih i najagilnijih strojeva fokusiranih na kameru na kojima smo letjeli. Senzori izbjegavanja prepreka u više smjerova čine ga jednim od najsigurnijih letjelica koje danas postoje na tržištu. Naziv brenda govori zaista puno; čak i početnik može puno toga postići s ovom letjelicom, čak i ako bi vam ovo bila prva letjelica koju biste kupili. Nudi veliki izbor načina letenja s vlastitim pilotom kako bi vam pomogao dobivanje najboljih fotografija i videozapisa.. S druge strane, iskusni piloti mogu preuzeti ručnu kontrolu nad letjelicom i stvarno pomaknuti kameru na nove visine.

DJI Mavic 2 Pro dostupan je za 1.449 dolara. Mavic 2 Fly More Kit možete nabaviti za 323 USD, čime dobivate dodatne baterije, pribor i još mnogo toga.

Autel Robotics Evo Lite+Autel Robotics Evo Lite dolazi u dvije vrste, standardni model s 4K videom i nadograđeni Evo Lite+ sa senzorom od 1 inča koji snima do 6K video zapisa. Evo Lite serija čvrste su i stabilne sklopive bespilotne letjelice, koje nude mnoge od istih značajki leta kao većina modernih dronova za široku potrošnju. Izvedba pri slabom osvjetljenju Evo Lite+ je prodajna točka, što je izvrsno za oblačne dane ili za nas nekoliko s komercijalnom licencom i dopuštenjem za letenje noću.

Evo Lite lijepo stoji između DJI Air 2S i DJI Mavic 3, kako po mogućnostima tako i po cijeni, zaokružujući vaše mogućnosti kupnje. Autel Robotics Evo Lite počinje od 1.249 dolara, s premium paketom od 1.549 dolara. Ipak, preporučujemo nabavu Evo Lite+ za 1349 USD, s premium paketom za 1649 USD.

DJI Air 2SLansiran u travnju 2021., DJI Air 2S bio je dobrodošla nadogradnja popularne serije bespilotnih letjelica. Ne samo ažuriranje s prethodnih Mavic Air i Mavic Air 2, već svježi dodir za Mavic liniju u potpunosti. Air 2S ima kameru od 20 MP sa senzorom od 1 inča. Prvi put smo vidjeli ovu veličinu kamere na ovako malom dronu i po ovako niskoj cijeni.

Kamera snima do 5,4K videozapisa, nudi zumiranje do 8X, ima nevjerojatan domet povezivanja od 7,5 milja i uključuje sve nove značajke letenja koje su posudili od kamera Osmo Pocket. Iako postoje bolje letjelice s kamerom i pristupačnije letjelice za samo uživanje u letu, DJI Air 2S naša je preporuka za najbolju bespilotnu letjelicu za prosječnog korisnika. Kamera je vrhunska, a letjelica nudi dovoljno najboljih značajki leta da bi bio vrijedan uloženog novca.

Provjerite DJI Air 2S već od 999 USD za samo letjelicu ili nabavite DJI Air 2S Fly More kombinaciju za 1299 USD za dodatne baterije, pribor i još mnogo toga.

DJI Mini 2Predstavljen u jesen 2020., DJI Mini 2 moćno je ažuriranje za Mavic Mini od prošle godine. Gotovo identičnog oblika i funkcije, novi Mini 2 nudi ažuriranu 4K kameru, znatno poboljšanu brzinu prijenosa video podataka, snažnije motore i Ocusync povezivost. Rezultat ažuriranja je brži, jača mini-letjelica koji može letjeti dalje, snimati bolje fotografije, snimati puno bolje videozapise i dulje ostati u zraku.

DJI Mini 2 košta 449 dolara. Možete nadograditi na DJI Mini 2 Fly More za 599 USD kako biste dobili dodatne baterije, čvorište za punjenje, štitnike propelera i još mnogo toga.

DJI FPVDJI je započeo lani. s novim uređajem, koji donosi malo novina u pogledu letjelica. Ako ćemo biti iskreni, reći ćemo kako nema ništa novo u vezi s DJI FPV osim što kombinira najbolje od letjelica s kamerom s uzbuđenjem trkaće letjelice. Letjelicom se može upravljati kao da se radi o FPV letjelicom s kamerom.

Možete uskočiti i u športski način i dobit ćete dojam kao da upravljate trkaćom letjelicom, a zatim prijeđite na ručni način rada, kako biste stvarno upravljali ovim novim strojem. Dodatno uzbuđenje, DJI FPV ima brzinu do 147 km/h, dolazi s DJI FPV Goggles V2, VR slušalicama, a tu je i opcijski novi kontroler pokreta jednom rukom.

DJI FPV dostupan je po početnoj cijeni od 1299 dolara. Fly More kit je pristupačan način za dodatne baterije, a Motion Controller košta još dodatnih 199 dolara.

DJI Mavic MiniPredstavljen u jesen 2019., DJI Mavic Mini je toliko kompaktan da ga nije potrebno registrirati u mnogim zemljama. Iako ima masu od samo 249 grama i dalje se po pravilima radi o bespilotnoj letjelici. Unatoč svojoj veličini, Mavic Mini ima 3-osnu stabiliziranu kameru od 12 MP, 2,7K, vrijeme leta od 30 minuta i značajke leta s omogućenim GPS-om kao što je RTH i više.

Ako ste htjeli dobiti fotografije s neba kamerom kvalitete pametnog telefona, Mavic Mini je jedna od najboljih opcija koje ćete pronaći danas. DJI Mavic Mini košta samo 249 dolara. Možete nadograditi na DJI Mavic Mini Fly More combo za 379 USD kako biste dobili dodatne baterije, čvorište za punjenje, štitnike propelera i još mnogo toga.

Syma X5C-1Čvrsto vjerujemo da bi korisnici koji žele započeti s dobrom letjelicom trebali kupiti letjelicu kao što je Syma X5C. Ova letjelica igračke ima ograničenu funkcionalnost, ali po mnogočemu podsjeća na cjenovno nepristupačnije letjelice, koje imaju veće mogućnosti. Letenje ovim strojem pomoći će vam svladati osnove leta, kao i razumijevanje osnovnih funkcija.

Hubsan H111Ne postoji jedinstvena kategorija za male bespilotne letjelice, ali općenito smatramo da je svaki stroj koji može stati na dlan ruke u biti nano bespilotna letjelica. Jedan od apsolutnih favorita u ovome rangu je Hubsan H111. Hubsan kao brend zaslužuje poštovanje i stoga nije teško preporučiti Hubsan H111 kao model koji je najbolji za korištenje u zatvorenim prostorima.

Ono što vam treba biti jasno jest da je ovo bespilotna letjelica koja je zapravo igračka i sukladno tomu ima takva obilježja. Ima ograničeno trajanje baterije i minimalne mogućnosti letenja u usporedbi s naprednijim strojevima, ali to ne znači da je nepraktična za korištenje. Dovoljno je dobra za početnike i s obzirom na to, Hubsan H111 može biti odličan poklon za početnike u svijetu bespilotnih letjelica.

Piše: D.Z.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top