Skip to content

Najbolji gaming miševi za prvu polovicu 2024. godine!

najbolji-gaming-misevi-za-prvu-polovicu-2024.-godine!

Koja je razlika između prosječnog, izvrsnog i ”premium” miša, koji je namijenjen prvenstveno za igraći segment? Primarna je razlika naravno u kvaliteti.

Igraći miševi koji spadaju u ”high-end” segment, odnosno u segment miševa visokog razreda, ponajprije se odlikuju svojim izvrsnim mogućnostima i pogodnostima, kakve korisnik neće pronaći kod standardnih miševa. Svaki korisnik koji želi iskusiti najbolje igraće iskustvo, svakako bi trebao razmisliti o ulaganju dodatne svote novca u neki od odličnih igraćih miševa, koji su danas dostupni na tržištu.

O kakvim se miševima radi? Koji su trenutno najbolji miševi namijenjeni za ”gaming” ili igraći segment, koje možete pronaći na tržištu?

deathadder-v3-pro-razer

(Jedan od) najboljih bežičnih miševa namijenjenih za igranje igara: Razer DeathAdder V3 Pro

Razlozi za kupiti ovaj miš:

 • Izvrsna ergonomija
 • Besprijekorne bežične mogućnosti i performanse
 • Odličan senzor i mogućnosti praćenja
 • Vrlo dobra baterija

Cijena: između 145 i 165 eura

Razer se drži jednostavne formule: ako valja, nemoj mijenjati. Stoga ne bi trebalo čuditi što mnogi s opravdanjem smatraju da je DeathAdder V3 Pro, ako ne najbolji onda jedan od najboljih bežičnih miševa za igranje, kojeg trenutno možete kupiti.

Ova verzija je, u usporedbi s prethodnikom smanjena, sa suptilnim promjenama dizajna. Nestali su jako izbočene tipke miša i skliska glatka školjka u korist tanjeg, manje agresivnog profila, koji ima više sličnosti s nekim Razerovim novijim miševima nego onima iz prethodnih generacija. I dalje je u velikoj mjeri miš za dešnjake, zahvaljujući gornjem dijelu miša koji se tako udobno naslanja na vaš dlan, iako nije baš toliko fokusiran na desnu ruku kao neki drugi. Kućište ima novi premaz s mikro teksturom, koji dodatno pomaže tomu da miš od 63 g ne izleti ili ne sklizne iz ruke korisnika.

DeathAdder V3 Pro ima Razerov Focus Pro 30K optički senzor s 70G ubrzanjem i maksimalnom brzinom od 750 inča u sekundi, za 99,8% točnosti. Malo tko će koristiti miš na ovakvom DPI-u, ali u kombinaciji s nekoliko trikova kao što su Asymmetric Cut-off, Motion sync i Smart tracking, miš će vam definitivno dati mnoštvo dodatnih prednosti kod igranja igara.

Za glavne prekidače, V3 Pro dobiva Razer optičke prekidače miša treće generacije sa jako brzim vremenom odziva od 0,2 ms i navedenim vijekom trajanja od 90 milijuna klikova. Većina korisnika neće primijetiti nikakvu veliku razliku između korištenja DeathAdder V3 Pro bežičnog ili žičnog, ali u slučaju prvog, možete koristiti brzinu prozivanja od 8000 Hz za konačno uklanjanje kašnjenja. To će pak skratiti normalnih 90 sati trajanja baterije na slabašnih 17 sati.

Razer DeathAdder V2

Najbolji žični ”gamerski” miš: Razer DeathAdder V2

Razlozi za kupiti ovaj miš:

 • Jedan od najboljih dostupnih senzora
 • Dosta povoljnije cijene nakon izlaska V3 modela
 • Idealan oblik za držanje dlanom ili u poziciji ”kandže”
 • Podržava različite veličine dlanova

Cijena: između 80 i 102 eura

Razer DeathAdder V2 poboljšava sve što volimo kod DeathAdder Elitea, koji je sam po sebi izvrstan miš. Kao rezultat toga, po mnogima je ovo najbolji žični miš namijenjen za igranje igara.

Najočitije poboljšanje s V2 u odnosu na originalni DeathAdder je Focus+ optički senzor, isti onaj koji se koristi u izvrsnom Razer Viper Ultimate Wireless. On ide sve do 20.000 DPI/CPI, prati do 650 inča u sekundi i ima točnost razlučivosti od 99,6%. Ti vam brojevi mogu, ali i ne moraju značiti mnogo i činit će vrlo malu razliku u svakodnevnoj izvedbi.

Lijeva i desna tipka miša također su izdržljivije od onoga što smo vidjeli na Elite modelu. One su optičke, a ne mehanički, što znači da koriste infracrvenu svjetlosnu zraku za registraciju klikova, što opet znači da bi trebali isporučivati ​​manje pogrešnih klikova, nižu latenciju i imati dulji vijek trajanja. Razer računa da će izdržati 70 milijuna klikova.

G305 Lightspeed

Jedan od najboljih cjenovno pristupačnih ”gaming” miševa: Logitech G305 Lightspeed

Razlozi za kupiti ovaj miš:

 • Nevjerojatno lagan, solidne kvalitete izrade
 • Najbolji Logitechov senzor u modelu koji je cjenovno pristupačan

Cijena: 48 eura

S Logitech G305 Lightspeed, Logitech je želio osmisliti miš koji će u isto vrijeme biti i visokokvalitetan miš namijenjen za igranje igara, ali i miš koji će biti cjenovno pristupačniji u odnosu na konkurenciju. Zbog ovoga je upravo ovaj model jedan od najboljih cjenovno pristupačnih, igraćih miševa koji su dostupni na tržištu. I da stvari budu još bolje, kvaliteta izrade i senzor ukazuju na to da Logitech ovdje nije nimalo štedio.

G305 Lightspeed možda nije najnoviji model na tržištu, ali neka vam to ne smeta. Jer iako je stariji model, ovo je i dalje jako dobar miš. I dalje će odlično poslužiti za svakodnevnu upotrebu, dok ga mala masa čini prikladnim za igrače brzih refleksa, kojima je vrijeme reakcije najvažnije. Treba reći i to da ovaj miš koristi senzor Hero, što je iteracija fantastičnog senzora Logitechovih najboljih miševa.

Senzor ima raspon osjetljivosti do 12 000 CPI (brojeva po inču) i može se namjestiti pomoću tipke, koja se nalazi ispod kotačića za pomicanje. Uz tipku za CPI, postoji pet dodatnih tipki koje se mogu reprogramirati. Naravno, tu su i lijeva i desna tipka za klik, uz kotačić i dvije bočne tipke. Tipke za lijevi i desni klik odvojeni su dijelovi od uklonjivog oslonca za dlan, osiguravajući pouzdan i zadovoljavajući klik. Procijenjene su na 10 milijuna klikova.

Logitech je dobio pohvale za svoju bežičnu tehnologiju od 2,4 GHz i kompatibilnost s više uređaja. Iako kašnjenje ne bi trebalo biti problem, G305 dolazi s USB produžnim kabelom, koji vam omogućuje postavljanje prijemnika blizu miša. Mali bežični dongle može se pohraniti unutar tijela miša, gdje se nalazi jedna AA baterija, koja bi trebala izdržati 200 sati.

Logitech G502 X Plus

Odličan po pitanju ergonomije: Logitech G502 X

Razlozi za kupiti ovaj miš:

 • Izvrsne ergonomske mogućnosti
 • Čvrst, odlična izdržljivost
 • Tipke za palac su izmjenjive

Cijena: između 70 i 100 eura

Na prvi pogled Logitechov G502 X miš za igranje možda se ne čini puno drugačijim od svojih prethodnika. No jedan od definitivno najboljih aduta ovog miša njegova je udobnost. To je i razlog zbog kojeg je ovaj model miša jedan od najboljih, a možda i najbolji po pitanju ergonomije kojeg danas možete pronaći na tržištu. Logitech je uložio dodatno truda, kako bi Logitech G502 X bio lakši od svojih prethodnika. Mase je 89 g, što je nevjerojatno lagano s obzirom na njegove mogućnosti.

Ne postoji LED sustav iza Logitech G simbola, niti bilo kakav RGB. Dok je kotačić za pomicanje sada plastični umjesto metala kako bi uređaj bio lakši, i dalje koristi mogućnosti neograničenog pomicanja, što je svakako još jedan od pluseva ovog miša.

G502 X možda neće doći s ažuriranim senzorom u usporedbi s prethodnim modelom, ali prekidači su sada Lightforce hibridni prekidači. Oni su opto-mehanički, pa kombiniraju optičku brzinu s mehaničkim aktiviranjem. Zvuče pomalo nezgrapno, ali to je vjerojatno zbog nedostatka unutarnjih komponenti smještenih u mišu. Ako tražite miš namijenjen za igranje, kojem je glavni adut njegova ergonomija, svakako bacite pogled na ovaj.

Logitech G Pro

Miš koji će kompetitivnost korisnika podignuti na novu razinu: Logitech G Pro

Razlozi za kupiti ovaj miš:

 • Izvrsna kvaliteta izrade
 • Klasičan, retro izgled
 • Cjenovno pristupačan

Cijena: 85 eura

Kada je riječ o esport i natjecateljskom igranju, tražit ćete brz, lagan, jednostavan miš sa izvrsnim mogućnostima respozivnosti ili odziva. Logitech G Pro nudi sve ovi i više od toga, što je glavni razlog zašto je ovo jedan od najboljih miševa, koji su orijentirani na natjecateljski dio igraćeg segmenta.

Logitechov Hero 25K optički senzor ima maksimalni DPI od 25.600, zbog čega je dosta brzi i precizan. Činjenica da je osmišljen na način da je jednostavnog dizajna znači da se korisnik može maksimalno usredotočiti na brzinu i responzivnost kod igara, bez dodatnih obilježja, koja bi mu možda samo smetala.

Lijeva i desna tipka imaju dobar odziv, nisu preglasne, dok bočne tipke stoje točno na pravom mjestu ispod vašeg palca za instinktivno korištenje, bez potrebe za dodatnim naprezanjem kako biste došli do njih. Jednostavnog, a praktičnog dizajna i pristupačne cijene, ovaj miš namijenjen je za one igrače koje od svog igraćeg miša ne traže mnoštvo dodatnih mogućnosti, nego samo kvalitetu i pouzdanost. A upravo u tim segmentima se ovaj miš itekako ističe.

Razer Naga Pro

Najbolji miš za igranje MMO naslova: Razer Naga Pro

Razlozi za kupiti:

 • Prilagodljiv rukohvat za palac s tri različita niza tipki
 • Kompatibilan sa Dock Chroma-om

Cijena: između 200 i 220 eura

Razer’s Naga Pro je tip igraćeg miša kojeg definitivno morate uzeti u obzir, ako igrate MMO igre. Iako ima izvrsne performanse i estetiku, izmjenjive bočne ploče koje omogućuju mnoštvo konfiguracija tipki doprinose tomu da ovaj miš od strane mnogih bude procijenjen kao najbolji miš za igranje MMO igara.

Treba reći da su prekidači izdržljivi, s procijenjenim vijekom trajanja od 70 milijuna klikova. No naravno, Naga Pro dolazi sa cijelim mnoštvom tipki. Tri zamjenjive pločice imaju 2, 6 i 12 tipki, koje korisnik može programirati kako želi.

Pre-programiranje tipki u Razer Synapse je vrlo jednostavno i brzo ćete se snaći. Ono što je dodatno pozitivno jest to što korisnik zaista ima jako puno mogućnosti, što se tiče programiranja tipki. Onaj tko se voli s ovime zabavljati, uživat će.

Cjelokupni dizajn Naga Pro ostaje blizak Naga Trinityju, ali je dobio malo na masi, kako bi se prilagodio novoj tehnologiji. Naga Pro je za 7 milimetara širi, dok je mase 117 g, ali zahvaljujući PTFE stopalima, glatko klizi po većini površina. Sve u svemu, ako tražite najbolji igraći miš za MMO naslove, svakako uzmite u obzir ovaj model.

Piše: Alan Milićpcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept