Najbolji SSD za PlayStation 5 (2024.)

najbolji-ssd-za-playstation-5-(2024.)

Otključajte potencijal vašeg PlayStationa 5 za pohranu više igara dodavanjem M.2 SSD-a.

Iako PS5 službeno podržava proširenje prostora za pohranu, nisu svi SSD-ovi dobri za dotičnu konzolu. SSD-ovi u nastavku teksta su kompatibilni s PS5-om i ne nude samo veći prostor za pohranu već i neometano iskustvo igranja te zajamčenu kompatibilnost.

Najbolji SSD za PS5 općenito: WD_BLACK SN850X

WD_BLACK SN850X je visokokvalitetni M.2 SSD koji zamjenjuje svoj popularni model SN850. Donosi izvrsna unaprjeđenja u odnosu na svog prethodnika, uključujući bržu sekvencijalnu izvedbu i novi model kapaciteta od 4TB. Također je jedan od rijetkih M.2 SSD-ova koji podržava Microsoft DirectStorage za kompatibilne PC igre.

SN850X se ponosi vrtoglavim brzinama čitanja do 7.300 MB/s, što nadmašuje Sonyjeve zahtjeve za brzinom od 5.500 MB/s. Ne samo da pruža sličnu gaming izvedbu kao ugrađeni SSD PS-a 5, već ostaje i pouzdan izbor za rukovanje budućim zahtjevnim igrama. Dodajte tome niskoprofilni hladnjak i izvrsno termalno upravljanje tvrtke Western Digital, i dobit ćete savršeni SSD za svoju PS5 konzolu.

Najbolji ‘budget’ SSD za PS5: Crucial P3 Plus

PCIe 4.0 M.2 SSD-ovi obično su skupi, ali dobra stvar je da vam nije potreban SSD brzine od 7,000 MB/s da biste u potpunosti iskoristili mogućnosti PlayStationa 5. ‘Budget friendlyCrucial P3 Plus, koji može postići sekvencijalne brzine čitanja do 5.000 MB/s, pruža snažnu gaming izvedbu na PS5, usporedivu s premijernim i skupljim M.2 diskovima.

Jedini nedostatak ovog M.2 SSD-a je nedostatak hladnjaka. Čak ni to nije nepremostiva prepreka jer ga možete upariti s razumnim “third-party” hladnjakom poput MHQJRH M.2 2280 SSD hladnjaka, a ukupni trošak i dalje će biti niži od većine SSD-ova kompatibilnih s PS5. Crucial P3 Plus dostupan je u četiri opcije kapaciteta, od 500 GB do 4 TB.

Najbolji premium SSD za PS5: Samsung 980 PRO

Kad su u pitanju visokokvalitetna rješenja za pohranu, Samsung nudi neke od najboljih prijenosnih SSD-ova na tržištu. Samsung 980 PRO s hladnjakom jedan je od najbržih i najpouzdanijih M.2 SSD-ova koje možete upariti s PlayStationom 5. Ima izvanredne performanse i dobro se slaže s internom pohranom PS5-a i PlayStation OS-om, omogućavajući vam glatki prijenos igara i aplikacija s internog SSD-a te brže pokretanje igara bez ikakvih problema.

Samsung je dizajnirao hladnjak da savršeno odgovara PS5 SSD utoru. S debljinom od samo 8,6 mm, daleko je ispod maksimalne debljine od 11,25 mm dopuštene od strane PS-a 5, što znači da možete instalirati ovaj pogon s njegovim hladnjakom i sigurno zatvoriti sve panele bez ikakvih problema. Dodajte tome Samsungov poznati termalni dizajn i optimizaciju, i dobivate PS5 SSD koji može izdržati produžene periode igranja bez ikakvih padova performansi.

Najbolji SSD visokog kapaciteta za PS5: Corsair MP600 PRO LPX

Trabate li za još više prostora za pohranu igara na PS5? Corsair nudi jedan od najvećih SSD-ova službeno kompatibilnih s konzolom, dosežući impresivnih 8TBMP600 PRO LPX se ponosi munjevito visokim brzinama (do 7.100 MB/s čitanja) za gotovo trenutačno učitavanje igara i glatke performanse. Osim toga, njegov integrirani hladnjak održava stvari hladnima čak i tijekom intenzivnih sesija igranja.

Iako nije najpristupačnija opcija, cijena po gigabajtu MP600 PRO LPX postaje sve privlačnija pri većim kapacitetima, što 8TB model čini privlačnim izborom za HC igrače. MP600 PRO LPX dolazi i u elegantnom bijelom dizajnu te manjim kapacitetima do 500GB.

Najbolji PS5 SSD s hladnjakom: Silicon Power XS70

Silicon Power XS70 zadovoljava sve kriterije za savršen PS5 SSD. Ispunjava Sonyjeve zahtjeve za brzinom, pružajući do 7.300 MB/s čitanja, ali gdje doista briljira je njegova termalna izvedba. Robustan hladnjak, s jedinstvenom ventilacijom, održava pogon hladnim čak i tijekom intenzivnih sesija, osiguravajući stabilnu izvedbu i pouzdanost.

Unatoč svojem masivnom hladnjaku, XS70 se besprijekorno uklapa u proširni utor PS5-a, dodajući do 4TB prostora za pohranu. Osim toga, ima konkurentnu cijenu, posebno za verziju od 4TB, čineći ga “budget friendly” snagatorom. Silicon Power također nudi XS70 u varijanti od 8TB, ali često je nedostupan za kupnju. Ako vam treba veći kapacitet, 8TB Corsair MP600 PRO LPX je odlična alternativa.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top