Skip to content

PlayStation VR2 će koristiti MediaTekov čip

playstation-vr2-ce-koristiti-mediatekov-cip

Tijekom MediaTek Summit konferencije, objavljeno je kako će PlayStation VR2 koristiti MediaTek čip kao i PS VR2 Sense kontroleri. Ovime se potvrđuju glasine koje je u svibnju 2022. podijelio analitičar Ming-Chi Kuo da će PlayStation VR2 koristiti MediaTek čip.

PlayStation VR2

Za neupućene, MediaTek je tvrtka poznata po proizvodnji čipova za razne uređaje kao što su televizije i pametni telefoni. Nakon uspjeha na tržištu pametnih telefona, izgleda da je došlo vrijeme za prvi čip u VR headsetu. Veliki korak za MediaTek, jer Qualcommovi čipovi pokreću gotovo sve popularne VR headsetove (poput Meta Quest 2).

Međutim, za razliku od Meta Quest 2 koji može raditi bez PC-ja, PlayStation VR2 će zahtijevati da ga spojite na PlayStation 5 kako biste ga koristili. MediaTek nije htio otkriti više detalja poput naziva čipa i njegovih specifikacija, osim toga da će dizajnirati prilagođeni čip za PlayStation VR2.

Tijekom iste konferencije, MediaTek je predstavio Dimensity 9200, čipset koji će stići na najjače telefone na tržištu.

PlayStation VR2 stiže 22. 2. 2023 godine. Koštat će 600 eura za osnovnu verziju, koja uključuje PlayStation VR2, dva VR2 Sense kontrolera i stereo slušalice. Isti dan će biti moguće kupiti i paket s VR igrom Horizon Call of the Mountain koji će koštati 650 eura.pcchip.hr

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept