Predstavljen je Snapdragon 7+ Gen3, čip za telefone srednje klase

predstavljen-je-snapdragon-7+-gen3,-cip-za-telefone-srednje-klase

Tek što je nedavno predstavio Snapdragon 8s Gen 3, Qualcomm je odlučio predstaviti još jedan čip – Snapdragon 7+ Gen3. To je najnoviji član Qualcommove porodice čipova i naći će se u budućim telefonima srednje klase.

Novi SOC je napravljen na 4 nm proizvodnom procesu. Jezgre u Snapdragon 7+ Gen3 SOC-u konfigurirane su u sistemu 1+4+3. Glavna je Cortex-X4 jezgra koja kuca na taktu od 2,8 GHz, a tu su još četiri jezgre za performanse Cortex-A720 na 2,6 GHz i tri jezgre za učinkovitost Cortex-A520 na 1,9 GHz. Grafički procesor je Adreno 732, podržava LPDDR5X RAM i UFS 4.0 internu memoriju, a tu je i Snapdragon X63 modem s podrškom za 5G.  Prema Qualcommu, treba očekivati do 15% bolje CPU performanse i 45% bolje GPU performanse u odnosu na svog prethodnika (Snapdragon 7 Gen3), uz 5% manju potrošnju energije.

Snapdragon 7+ Gen3 značajke

Interesantno je da je ovo prvi čip u Snapdragon 7 seriji koji donosi podršku za generativni AI. Podržava širok raspon LLM i LVM modela, uključujući Baichuan-7B, Llamu 2, Gemini Nano i Zhipu ChatGLM.

Čip podržava zaslone do 4K pri 60 Hz i QHD+ pri 120 Hz, uz varijabilnu 120 Hz brzinu osvježavanja. Podržava snimanje videa u 4K pri 60 fps-a, kao i Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4 i 5G.

Kada stižu prvi telefoni opremljeni ovim čipom? Prvi telefoni opremljeni Snapdragonom 7+ Gen 3 očekuju se u nadolazećim mjesecima, a prvi proizvođači koji će ga implementirati u svoje pametne telefone su OnePlus, Realme i Sharp.pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top