Samsung Neo QLED i QLED televizori dobili su certifikat „Low Vision Care“ od TÜV Rheinland

samsung-neo-qled-i-qled-televizori-dobili-su-certifikat-„low-vision-care“-od-tuv-rheinland


Logo
Utorak, 17 listopada, 2023
Logo

PočetnaHardverTV i monitoriSamsung Neo QLED i QLED televizori dobili su certifikat „Low Vision Care“…

Samsung Neo QLED i QLED televizori dobili su certifikat „Low Vision Care“ od TÜV Rheinland

Luka Knežević

By Luka Knežević
0
6
Samsung Neo QLED TVs receive Eye Care certificate from VDE

Modeli televizora Neo QLED i QLED 2023. pružit će još inkluzivnije iskustvo gledanja za korisnike s ambliopijom

ZAGREB, Hrvatska – 17. listopada, 2023.Samsung Electronics Co., Ltd. je objavio da su modeli[1] iz njihove Neo QLED i QLED 2023. serije televizora dobili certifikat „Low Vision Care“ od TÜV Rheinland. Ovaj certifikat dodjeljuje se proizvodima koji udovoljavaju standardima dizajniranim kako bi pomogli gledateljima s ambliopijom, vrstom oštećenja vida, poboljšavajući prezentaciju slika i detekciju vida.

„Tehnološka inovacija dobiva pravo značenje kada je dostupna svima, stoga smo oduševljeni što smo dobili ovaj certifikat koji ističe naš rad na izgradnji značajki koje gledanje čine pristupačnijim,” rekao je Seok Woo Yong, izvršni potpredsjednik i zamjenik voditelja poslovanja vizualnih zaslona u Samsung Electronics. “U okviru misije tvrtke Samsung „Zasloni posvuda, zasloni za sve“, nastavit ćemo isporučivati ​​vrhunske zaslone koji zadovoljavaju potrebe svakog gledatelja.”

Kako bi poboljšao iskustvo gledanja za potrošače s različitim vrstama slabovidnosti, Samsung je razvio Relumino način rada, koji poboljšava određene dijelove videozapisa, poput isticanja obrisa i poboljšanja kontrasta i oštrine, kako bi bilo lakše razaznati sadržaj na zaslonu i pratiti radnju. Ambliopija, također poznata kao lijeno oko, javlja se kod oko tri posto djece, što je čini jednim od najčešćih problema sa slabovidnošću u djetinjstvu. U većini slučajeva ambliopije, djetetov mozak zanemaruje signale koji dolaze iz jednog oka, što znači da razvija samo puteve prema drugom oku.

TÜV Rheinland, vodeće međunarodno certifikacijsko tijelo, dodjeljuje svoj certifikat „Low Vision Care“ ocjenjujući kako tehnologija utječe na korisničko iskustvo za osobe s ambliopijom. Provodi različite testove koji uspoređuju kako se normalni načini prikaza i Relumino način razlikuju u jasnoći, oštrini i ukupnoj vizualnoj udobnosti.

Ovim ovog najnovijeg certifikata, Samsung zasloni također su dobili certifikat „Circadian Rhythm Display“ i „Eye Care“ certifikat od Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), kao i „Glare-Free“ validaciju od Underwriters Laboratories (UL) za njegove tehnologije koje nude sigurnije i ugodnije iskustvo gledanja. Također je dobio certifikate „Pantone Validated“ i „Skin Tone Validated“ od Pantonea, što znači da certificirani Samsung ekrani ispunjavaju standarde za točnost boja organizacije. Ovaj rastući popis priznanja naglašava kako inovacije mogu pozitivno utjecati na korisnička iskustva s tehnologijom i potvrđuje vodeću ulogu tvrtke Samsung u globalnoj TV industriji u posljednjih 17 godina.

Za više informacija o Samsung 2023. liniji televizora posjetite www.samsung.com/hr.

[1] Serije Neo QLED 8K (QN900, QN800), Neo QLED 4K (QN80 i novije) i QLED (Q80 i novije). Primijenjeni modeli razlikuju se ovisno o regiji.

  • Tags
  • Samsung Neo QLED
Prethodni članak

Novi problemi za Apple: Korisnici iPhonea 15 Pro Max sada prijavljuju ozbiljne probleme sa zaslonom
Luka Knežević

Luka Knežević

Komentiraj Otkaži komentar

Please enter your comment!

Please enter your name here

Logo
pcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top