Samsung televizori i monitori će od sljedeće godine podržavati novi HDR format

samsung-televizori-i-monitori-ce-od-sljedece-godine-podrzavati-novi-hdr-format


Samsungovi next-gen televizori i monitori u 2022. godini će podržavati nedavno predstavljen HDR10+ Gaming format. Format će se koristiti u liniji Samsung Neo QLED 2022 televizora iz serije Q70 naviše, kao i u novim gaming monitorima iz Samsunga.

Svrha ovog formata je da igrač ne mora vršiti ručnu kalibraciju HDR-a, jer sam motor igre vrši automatsku korekciju boja u stvarnom vremenu. HDR10 + Gaming postavlja zaslon na  “pravi referentni način” , pritom isporučujući boje kako je programer namjeravao. Monitori s HDR10+ Gaming formatom pružit će i tehnologije poput varijabilne brzine osvježavanja (VRR) do 120 Hz i nisko kašnjenje.

Kao i kod HDR10+, izazov za Samsung će biti da navede što više programera da usvoje standard za igre. Dolby Vision već je prisutan u igrama za Xbox Series X/S konzole, a Samsung očito želi ponuditi alternativu. Očekuje se da će na CES-u 2022. godine par tvrtki predstaviti naslove koji podržavaju HDR10+ Gaming (uključujući i Saber Interactive).

Međutim, Samsung bi mogao imati puno prostora da implementira novi standard u PC igre, a već je najavio da će Nvidia GeForce RTX 30, RTX 20 i GTX 16 grafičke kartice podržavati HDR10+ Gaming s driverima namijenjenim za ovaj format koji dolaze sljedeće godine.

Očekuje se da će popis uređaja (modela) koji podržavaju HDR10+ Gaming format biti otkriven na CES-u 2022. godine.

Piše: Marijan Živkovićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top