Sony je predstavio PlayStation 5 Slim

0
sony-je-predstavio-playstation-5-slim
Sony je predstavio PlayStation 5 Slim

Sony je službeno predstavio novi model konzole – PlayStation 5 Slim. Riječ je o smanjenom modelu konzole koji se po snazi ne razlikuje od prethodnog modela. Međutim, korisnici mogu računati na par promjena. Prije svega, novi modeli konzole su veličinom 30% manji i 18-24% lakši (ovisno s kojim modelom ga uspoređujete).Također, tvrtka se odlučila za manje vizualne promjene u vidu četiri bočne stranice, umjesto dosadašnje dvije bočne stranice. Novi model PS5 konzole dolazi s dva USB-C porta na prednjoj strani, dok je sprijeda uklonjen USB-A port.  Konzola će također nuditi SSD od 1 TB umjesto dosadašnjih 825 GB (no, postojat će mogućnost ugradnje dodatnog SSD-a ako vam je malo).

PS5 Slim će biti dostupan u standardnoj i digitalnoj verziji. Standardni će doći s ugrađenim čitačem diska, dok će se za Digital Edition naknadno moći kupiti čitač diska po cijeni od 79,99 dolara, odnosno 119,99 eura. Novi PS5 modeli će dolaziti samo s postoljem za horizontalni položaj, a ako želite postolje koje će vam konzolu držati vertikalno, za njega ćete morati izdvojiti 29,99 dolara ili 29,99 eura.

Mršavija verzija PS5 će se pojaviti u SAD-u u studenom, nakon čega će se pojaviti i u drugim zemljama. Standardni model s uključenim čitačem Blu-Ray diskova koštat će 549,99 eura, dok će Digital Edition koštati 449,99 eura. Vrijedi napomenuti da će kada trenutni modeli budu rasprodani, Slim modeli biti jedini dostupni za kupnju.pcchip.hr