Što trebate znati o novom PS5 Slim modelu

0
sto-trebate-znati-o-novom-ps5-slim-modelu
Što trebate znati o novom PS5 Slim modelu


Logo
Ponedjeljak, 16 listopada, 2023
Logo

PočetnaHardverIgrače konzoleŠto trebate znati o novom PS5 Slim modelu

Što trebate znati o novom PS5 Slim modelu

Boris PlavljanićBy Boris Plavljanić
0
708

Sony izbacuje novi, tanji PS5 u SAD-u baš na vrijeme za blagdane 2023. Jer manji je bolji, zar ne?

Ključne informacije:

 • Sony će izbaciti “Slim” model PlayStationa 5 u studenom 2023., koji je manji i kompaktniji od originalnih modela.
 • “Slim” modeli su tanji i lakši od prethodnih modela, s sjajnom završnicom na vrhu i mat završnicom na dnu.
 • “PS5 Slim” će koštati između 449.99 i 499.99 dolara te će prvo biti dostupan u SAD-u, dok će u ostalim zemljama biti dostupan “u sljedećim mjesecima”.

Sony godinama izbacuje ‘tanje’ modele svojih igraćih konzola, počevši sa PS2. I kompanija nastavlja taj trend s PlayStationom 5, izbacujući “Slim” model baš na vrijeme za blagdansku sezonu 2023. Međutim, treba napomenuti da Sony službeno ne brendira ovaj model kao PS5 Slim.

“PS5 Slim” dolazi u studenom 2023.

Od kada je PlayStation 5 lansiran 2019. godine, imali ste dvije opcije. “Fizičko” izdanje, koje je malo skuplje, ali ima ladicu za disk kao i prethodne konzole, ili “digitalno” izdanje, koje je jeftinije, ali nema ladicu za disk.

Sada, kako je najavljeno na PlayStation Blogu, postojat će novi model za obje verzije; koji je manji i kompaktniji s dodatkom za ladicu za disk po izboru. Lansiranje u SAD-u će biti u studenom 2023., a moći ćete ga kupiti u odabranim trgovinama (koje će biti najavljene bliže datumu) kao i na direct.playStation.com web stranici.

Ako niste u SAD-u, morat ćete malo duže čekati da biste dobili jedan od ovih novih, tanjih PS5. Sony je najavio da će novi model PS5 biti dostupan u ostalim zemljama “u sljedećim mjesecima“, ali formulacija je namjerno neodređena jer je pitanje koliko će brzo moći namiriti potrebe u Americi.

Kako se “PS5 Slim” razlikuje od standardnog modela?

Ako ste zainteresirani za PlayStation 5 ili želite nadograditi svoj trenutni PS5, možda se pitate u čemu se “Slim” razlikuje.

Pa, kako je i očekivano, glavna razlika je u tome što su “Slim” modeli mnogo tanji i lakši od prethodnih modela. Novi model ima 30% manji volumen od dva prethodna modela i teži 18% manje od originalnog digitalnog modela i 24% manje od originalnog standardnog modela.

Postoji i dodatni proizvod, Ultra-HD Blu-ray disk uređaj, koji se može dodati digitalnoj verziji kako biste mogli gledati svoje omiljene Blu-ray-eve. Na vrhu postoji i ‘sjajna’ završnica, dok je donji dio zadržao mat stil kao originalni modeli.

Kada možete očekivati “PS5 Slim”?

Kao što smo rekli, “PS5 Slim” će se pojaviti u SAD-u u studenom 2023., s postupnim izlaskom u ostale zemlje “u sljedećim mjesecima“. Postoji mnogo razloga zašto bi PlayStation 5 trebao biti vaša sljedeća konzola, i ako kupujete jednu, jednako tako možete kupiti i najnoviji model.

Ovisno o modelu koji odaberete, “PS5 Slim” će koštati između 449.99 i 499.99 dolara, što je slična cijena po kojoj su originalni modeli lansirani.

“PS5 Slim” je nova “kul” konzola

Ako već nemate PlayStation 5, vijesti o novijem, tanjem modelu koji dolazi baš na vrijeme za blagdane 2023. su odlične. Naravno, pod uvjetom da se problemi s dostavom koji su mučili originalne modele pri izlasku ne ponove.

 

 • Tags
 • igraća konzola
 • konzola
 • noviteti
 • PlayStation 5
 • PS5
 • slim
 • sony
Prethodni članak

Izašla je Intel Arc A580 grafička kartica
Sljedeći članak

Kako onemogućiti automatsko ažuriranje upravljačkih programa unutar Windows sustava?
Boris Plavljanić

Boris Plavljanić

Komentiraj Otkaži komentar

Please enter your comment!

Please enter your name here

Logo
pcchip.hr