TeamGroup predstavlja prvi SSD koji koristi PCIe 5.0 x4 sučelje, preko 13 GBps!

teamgroup-predstavlja-prvi-ssd-koji-koristi-pcie-5.0-x4-sucelje,-preko-13-gbps!

TeamGroup je nedavno najavio sljedeću generaciju SSD-a koji koristi PCIe 5.0 x4 sučelje i NVMe 2.0 protokol. TeamGroup T-Force Cardea PCIe Gen5 SSD, upravo zahvaljujući korištenju PCIe 5.0 x4 sučelja i NVMe 2.0 protokola, postiže brzinu čitanja do 13 000 MB/s i brzinu pisanja od 12 000 MB/s, što je razina performansi koje će ga vjerojatno učiniti jednim od najboljih SSD-ova, kada se pojavi na tržištu kasnije ove godine. TeamGroup T-Force Cardea PCIe Gen5 SSD dolazit će s dva modula za hlađenje, odnosno s aluminijskim i grafitnim provodnikom topline.

Budući da su ovi SSD diskovi namijenjeni vrhunskim računalima s AMD-ovom sljedećom generacijom AM5 CPU-a ili Intelovim Alder Lake ili Raptor Lake procesorima, novi diskovi će biti dostupni u kapacitetima do 4TB, te u formatu M.2 2280.

TeamGroup nije otkrio koji kontroler koristi za svoj PCIe 5.0 SSD, ali kaže da je kompatibilan s NVMe 2.0 tehnologijom. Međutim, na slici SSD pogona može se vidjeti mali  četvrtasti kontroler bez ugrađenog aluminijskog hladnjaka, što podrazumijeva čip napravljen prilično naprednom tehnologijom koja ne stvara puno topline.

Početak masovne proizvodnje se očekuje u trećem kvartalu 2022. godine, a kako biste iskoristili pun potencijal SSD-a, trebat će vam Intel Alder Lake platforma koja nudi podršku za PCIe 5.0 ili nadolazeća AMD platforma, koja stiže u drugoj polovici ove godine.

Piše: Marijan Živkovićpcchip.hr

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top