IN2 grupa osnažila portfelj usluga u zdravstvu preuzimanjem MCS grupe

in2-grupa-osnazila-portfelj-usluga-u-zdravstvu-preuzimanjem-mcs-grupe

Snježana Stanković, Denis Jašarević i Katarina-Šiber-Makar [foto: IN2] IN2 grupa osnažila je svoj portfelj usluga za korisnike u segmentu zdravstva preuzimanjem tvrtke MCS grupa, koja je veliki dio svog rada usmjerila u razvoj novih znanja i inovativnih rješenja u području izrade web baziranih softverskih rješenja u zdravstvu.

MCS grupa d.o.o. jedan je od vodećih hrvatskih proizvođača informacijskih sustava u zdravstvu, koja posluje još od 1999. godine. Kompanija nudi inovativna, web bazirana fleksibilna rješenja koja zadovoljavaju zahtjeve tržišta i korisnika. Ti sustavi pokrivaju područje složenih cloud rješenja za zdravstvo te srodne djelatnosti kao što su sustav elektronskog naručivanja, napredne analize medicinskih podataka ili sustav potpore u odlučivanju. Rješenja MCS grupe danas koristi 2000 timova u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, 600 timova u specijalističko-konzilijarnoj zdravstvenoj zaštiti te 70 poliklinika raznih djelatnosti.

MCS grupa strateški je odabir IN2 grupe koji zaokružuje ponudu softverskih rješenja u segmentu zdravstva. Svojim se rješenjima ona izvrsno uklapa u strateški okvir razvoja i rasta poslovanja IN2 grupe, nadopunjujući postojeći portfelj rješenja i proizvoda za zdravstvo.

“U 2021. ostvarili smo odlične rezultate i nastavljamo raditi na našoj ključnoj strateškoj odrednici, a to je rast! Uz ostvarivanje planiranog organskog rasta, kontinuirano analiziramo ICT tržište i tražimo partnere s kojima ćemo postići snažnu sinergiju i ostvariti naše strateške ciljeve. U MCS-u smo pronašli upravo takvog partnera. Akvizicija MCS grupe nam donosi rješenja koja su komplementarna onima unutar IN2 grupe u segmentu zdravstva. Iskustvo, znanje i kvaliteta rješenja i zaposlenika MCS grupe doprinijet će ostvarivanju naših planova širenja baze korisnika i daljnjem jačanju dugoročnih suradnji s našim korisnicima“, komentirao je akviziciju predsjednik Uprave IN2 grupe Denis Jašarević.

“IN2 grupa posljednjih nekoliko godina ostvaruje značajan organski rast. Nakon prošlogodišnje akvizicije SVAM Plusa, akvizicija MCS grupe, prva u ovoj godini u portfelju IN2 grupe, još je jedan korak u realizaciji strategije anorganskog širenja poslovanja IN2 grupe na nacionalnoj, regionalnoj i europskoj razini“, izjavila je Katarina Šiber Makar, Senior Vice President for Business Development u CSI-ju i članica Nadzornog odbora IN2 grupe.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top