Infinum preuzima makedonsku tvrtku 3P Development

infinum-preuzima-makedonsku-tvrtku-3p-development

Nikola Kapraljević, operativni direktor Infinuma
Hrvatska IT tvrtka Infinum, koja se bavi razvojem digitalnih proizvoda, potpisala je ugovor o preuzimanju makedonske tvrtke 3P Development kako bi zadovoljila rastuće globalne potrebe. Infinum planira intenzivno ulagati u novu makedonsku podružnicu i kroz tri godine proširiti tamošnji tim na oko 100 zaposlenika.
Riječ je o provedbi strateškog plana globalne ekspanzije, navodi se u pripćenju. U posljednjih šest mjeseci Infinum je otvorio urede na tri nova tržišta, tako da sada posluju na šest lokacija diljem Europe i Amerike. Trenutno na navedenim lokacijama aktivno traže stotinjak kolegica i kolega za popunjavanje 40-ak različitih radnih mjesta.
“U posljednje vrijeme možemo vidjeti da se hrvatske tehnološke tvrtke prodaju. Mi smo krenuli u drugom smjeru – radit ćemo na daljnjem razvoju poslovanja i širenju globalne prisutnosti Infinuma. Do sada smo to radili samostalnim otvaranjem ureda i organskim rastom, a ovom akvizicijom otvaramo novo poglavlje u razvoju Infinuma”, izjavio je Nikola Kapraljević, operativni direktor Infinuma.
Pripajanje makedonske agencije dio je Infinumove strategije jačanja prisutnosti u regiji. Ulogu izvršnog direktora za Makedoniju preuzet će osnivač 3P Developmenta Gjorgi Kosev koji će biti zadužen za razvoj Infinuma na makedonskom tržištu.
Gjorgi iza sebe ima gotovo 15 godina međunarodnog iskustva u razvoju poslovanja i vođenju razvojnih timova. Prije osnivanja 3P-a, živio je nekoliko godina u Pragu i New Yorku te, između ostalog, radio za Oracle i Seavus.
“Veza s Infinumom bila je kao ljubav na prvi pogled. Od prvog dana bio sam impresioniran načinom organizacije, odnosom prema zaposlenicima i klijentima. Jako sam sretan što je Infinum uočio sinergiju između obje tvrtke i što 3P postaje dio tima”, rekao je Gjorgi Kosev komentirajući preuzimanje.
Ovom transakcijom Infinum kolektivu od 350 zaposlenika i suradnika pridodaje 30 novih kolega, većinom inženjera, dizajnera i voditelja projekata. Portfelj makedonske agencije uključuje projekte za Virgin Mobile, Novartis, Hilton i Coca – Colu HBC.
Kapraljević kaže da aktivno traže tvrtke komplementarne Infinumu i na zapadu i u regiji.
“Kod Gjorgija i njegova tima prepoznali smo slično razmišljanje te želju da postanu dio Infinumovih globalnih ambicija. Uz to, u Makedoniju donosimo nove mogućnosti zapošljavanja, zanimljive međunarodne projekte, 16 godina iskustva u razvoju digitalnih proizvoda te iskustvo u skaliranju biznisa”, dodaje Kapraljević.
3P Development će nastaviti pružati podršku postojećim klijentima. No kako makedonski ured bude rastao, tamošnji će zaposlenici dobiti priliku raditi i na novim i još većim projektima za globalno tržište.
Zbog veličine Infinum Grupe transakciju još formalno treba odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, a tada će tvrtka i službeno započeti s radom na novoj regionalnoj lokaciji.
Kao financijski savjetnik Infinuma u ovaj transakciji sudjelovalo je društvo Grubišić & Partneri Korporativne financije bili angažirani kao financijski savjetnik Infinuma, dok je Odvjetničko društvo Polenak bilo pravni savjetnik.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top