Ingemark platforma omogućila modernizaciju usluga Sberbank Hrvatska

ingemark-platforma-omogucila-modernizaciju-usluga-sberbank-hrvatska

Milan Pleša, voditelj Ingemarkovog projektnog tima
Ingemark, zagrebačka agencija za razvoj prilagođenog softvera, implementacijom svoje integracijske platforme modernizirala je pristup informacijama i korištenje usluga Sberbanka Hrvatska. To je banci omogućilo razvoj novih mobilnih i web aplikacija. Riječ je i o jednom od prvih agilno vođenih projekata u Sberbanku Hrvatska.
Na nedavno održanoj konferenciji F2 – Future of Fintech Milan Pleša, voditelj Ingemarkovog projektnog tima sudionicima je pojasnio koji su bili izazovi, kako je tekla implementacija i koje je benefite uvođenje ove platforme Sberbank ostvarila. Implementacijom Integracijske platforme smanjena je opterećenost Core Banking Sistema (CBS-a), a uvedena je i “Event Based” arhitektura tako da sve funkcionira na razini događaja – na primjer, na razini jedne bankovne transakcije – pri čemu Integracijska platforma prima informaciju i distribuira je dalje na sve potrebne točke.
“Uvođenjem Integracijske platforme smanjilo se opterećenje centralnog bankovnog sustava te je povećana dostupnost sustava na 24/7. Uz sve navedeno, smanjena je i kompleksnost sustava za krajnje korisnike te se do sada komplicirane tehničke informacije prevode na razumljiv jezik, i tako postaju jasne i poslovno korisne. Uz to je olakšano i ubrzano uvođenje novih usluga”, pojasnio je Pleša.
Digitalizacija usluga i procesa
“Sberbank je još 2018. krenula u veliki projekt modernizacije i digitalizacije poslovanja, a sve kako bi svojim klijentima osigurala inovativna rješenja s funkcionalnostima koje prate njihove potrebe. Kompetencije i znanje stručnjaka iz Ingemarka uveliko su pridonijeli realizaciji ovog velikog i kompleksnog projekta. Vjerujem da ćemo i dalje uspješno surađivati i na budućim projektima”, izjavio je Toni Glavinić, direktor Informatike u Sberbank d.d.
Strateški je cilj Sberbank digitalizirati svoje usluge i procese kako bi klijentima omogućila što jednostavnije poslovanje s bankom i pružila što bolje korisničko iskustvo. Suradnja s Ingemarkom i integracija nove Platforme je omogućila brže odvijanje procesa, a podaci su sada na zahtjev (on demand) dostupni putem Web servisa te se dobivaju u realnom vremenu. Novim sustavom omogućeno je i horizontalno skaliranje tj. raspodjela prometa na određenom servisu (load balancing) gdje se u slučaju velikog opterećenja prema potrebi mogu povećati kapaciteti i suprotno.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top